VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZİPAŞA KRİZİ BÜYÜYOR

15 Şubat 2022

........................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Gazipaşa İlkokulu'nun depreme dayanıklılık testi çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak, “Gazipaşa İlkokulu binası ve yerinin intifa hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olmak kaydıyla mülkiyeti Belediye tarafından İl Özel İdaresine tescil edilmesi gerekmektedir” dedi.

Karaçayır Mahallesinde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu binasının Bolu Belediye tarafından yaptırılan testleri ve alınan karot örneklerinden binanın yıkılma tehlikesi olduğu tespit edildi. Açıklanan raporun ardından Bolu Valiliği’de binanın depreme dayanıklılık testinin yapılması için çalışma başlattı. Gazipaşa İlkokulu binası ile ilgili yapılan son çalışmaları değerlendiren Vali Ümit, okulun 58 bin metrekare üzerine kurulu olduğunu ve mülkiyetinin Bolu Belediyesine ait olduğunu hatırlatarak, “Gazipaşa İlkokulu, Milli Eğitim Bakanlığının bildirdiği güçlendirmeye tabii okullar içerisinde bulunmamaktadır. Bununla beraber İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi ve izni dışında Belediye tarafından Gazipaşa İlkokulunda karot alındığı, inceleme yapıldığı ve incelemenin de teknik olarak eksik yapıldığının Valiliğimizce anlaşılması üzere tedbiren okul boşaltılmış ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başka okullara alınmıştır.” diye konuştu.

DEPREME DAYANIKLILIK TESTLERİ SÜRÜYOR

Vali Ümit, okulun depreme dayanıklılık testlerinin devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Okulla ilgili test sonucuna göre hareket edilecektir. Binanın standartlara uygun olduğu görülür ise eğitim-öğretime devam edilecek, güçlendirilmesi gerekirse güçlendirme yapılacak, yıkılması gerekirse yıkılıp yeniden yapılacaktır.  Bolu Belediye Meclisi tarafından Gazipaşa İlkokulu binasının bulunduğu arsanın belediyeye bedelsiz olarak devredilmesi kaydıyla halen Gazipaşa Ortaokulu‘nun bulunduğu 7500 metrekare arsanın bu okula tahsis edilmesine karar verildiği anlaşılmıştır. Bu mümkün değildir.  Gazipaşa İlkokulu’nun bulunduğu arsa ilköğretim okuluna tahsis edilmiş ve İl Özel İdaresi adına tescil edilmiş bir arazi olması gerekirken fiili olarak yaklaşık 53 yıldır kullanılmakta ise de her nasılsa bu tahsis ve tescil işleminin yapılmadığı anlaşılmıştır. Buna göre Gazipaşa İlkokulu binası ve yerinin intifa hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olmak kaydıyla mülkiyeti belediye tarafından İl Özel İdaresine tescil edilmesi gerekmektedir.  Aksine davranış yasal olamaz. Gerekirse yargı yoluna başvurularak Okulun ve öğrencilerimizin hakları korunacaktır.”

 

 

 

 

 

5 yorum yapılmış
  • Bolulu
    15 Şubat 2022 • 13:00
    Arsa bildiğim kadarıyla belediyenin arsası.niye özel idareye versinki.
  • renci
    15 Şubat 2022 • 16:29
    Gazipaşa nın 97 mezunuyum bizim zamanımızda 4 katlı sarı bina vardı.guzeldi okulumuz coğrafya hocası İsmail Kocabıyık ı hiç sevmezdim
  • Kulturlu
    16 Şubat 2022 • 02:52
    Alladdin zamanında Gazipaşa okulu karaçayıra yeni yapılan okulla birleştirilecekti.Gazipaşa okuluda belediyenin arsasında olduğu için Alladdin beyin yeni projeleri vardı.Ne olduda böyne oldu?
  • bolulu
    16 Şubat 2022 • 03:43
    Niye verilmesin ki . Eğer verilmezse Tanju ÖZCAN adamlarına satacak .
  • gazipaasnfannesi
    16 Şubat 2022 • 05:01
    plansız programsız yapılan hareketler yüzünden olan yine öğrenci öğretmen ve velilere oldu oraya kültür merkezi yapılacakmış amaç çok güzel ama onca boş alan varken neden oraya ve mevcut düzeni yıkarak yapılmak isteniyor keşke okul boşaltılmadan önce yerine yeni okul yapılsaydı...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.