VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU METAVERSE EVRENİNE TAŞINDI

4 Şubat 2022

..........................................................................................................................................

Haber: Serap VARLIK

Sanal metakent ‘Metaverse of Türkiye’ projesi tanıtıldı. Proje kapsamında belirlenen 14 marka şehir ve şehirlerin tarihi alanları metakent projesi ile metaverse evrenine taşındı. Türkiye'nin seçilen 14 marka şehrinde Bolu’da meta evreninde yer aldı.

Türkiye'nin seçilen 14 marka şehrinde Bolu’da meta evreninde yer aldı. Türkiye'nin yeni sanal metakenti ‘Metaverse of Türkiye' projesi, Hande Sarıoğlu sunuculuğuyla düzenlenen tören ile tanıtıldı. Proje kapsamında Türkiye'nin seçilen 14 marka şehrinin tarihi alanları metaverse evrenine taşınıyor. Kullanıcılar metakentlerden arsa satın alıp üzerine yapılar inşa edip isterse bu arsaları ve yapıları satabilir veya kiralayabilecek. Şuan; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bolu, Hatay, Diyarbakır, Trabzon, Samsun, Urfa, Muğla, Kıbrıs belirlendi.

Meta evrende seçilen şehirlerin tarihi alanları ve ayrıca belirlenen 4 noktasıyla sosyal yaşam alanlarının olduğunu belirten Kulakçı, “Metakent diye bir projemiz var. Türkiye'de yaklaşık 14 tane marka şehirde gerçekleştirdiğimiz bir proje. Bu marka şehirlerin tarihi alanları, gezilmesi gereken yerlerini bir metaverse haline dönüştürüyoruz. Bunların dışında bir tanede cazibe alanımız bulunuyor. Cazibe alanımızı da Bosphorus olarak seçtik. Meta dünyası içerisinde zaman ve yol kavramı olmadığı için insanlar istedikleri anda istedikleri yerde bulunabiliyorlar. Bu cazibe alanında 4 tane ana nokta var. Alışveriş merkezi, spor ve stadyum alanı, eğlence merkezi ve konser salonu olacak. Bu konser salonunda insanlar VR gözlüklerini takarak sevdikleri sanatçıların konserlerini evlerinden izleyebilecekler” dedi.

“Sanal evrende alışveriş yapılabilecek bir sanal para üretildi”

Meta evrende alışveriş için kullanılabilecek bir sanal paranın üretildiğini belirten Kulakçı “ Bu saydığımız yaşamların olabilmesi için zaman gerekiyor. Dünyadaki sunucular ve standart 5G altyapısı yeterli değil, bunların biraz gelişmesi gerekiyor. Bu ekosistem içerisinde birde özel bir kenttoken isimli sanal paramız olacak. Bu dünyada belirlediğimiz sanal paramız kullanılacak. İnsanlar bununla meta evrende arsa satın alabilecek. Satın aldıkları arsalarda istedikleri gibi bir yapı oluşturabilecekler. Alınan arsayı ticarethaneye dönüştürebilirler. Sanal para satışlarımız başladı. İnsanlar ön satış olarak belirlediğimiz sanal paralardan alırsalar avantajları olacak. İstedikleri arsayı pikseli satın alma fırsatları olacak. Bunun dışında mart ayı sonu itibari ile arsalarını görerek internet ortamında alma imkanı bulacaklar. Metaverse evreninin tam anlamıyla hayata geçmesi 3-5 yıl arasında gerçekleşecek. Bu proje için yatırım maliyeti 14 milyon dolar civarında. Ayrıca projenin ön satışları metakent.io adresimizden yapılıyor” şeklinde konuştu.

METAVARSE EVREN NEDİR?

“Meta-evren”in kısaltması olan metaverse, gerçek ve sanalın bir bilim kurgu vizyonunda birleştiği ve insanların farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına izin verdiği dijital bir dünya. Pratik anlamda, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini ifade ediyor

Etiketler: sanaldünya
2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    4 Şubat 2022 • 12:55
    Yeni tip dolandırıcılık
  • Kulturlu
    6 Şubat 2022 • 00:33
    Yeni dünya yeni ekonomi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.