VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

38 BİN HEKTARLIK ALANIN İHALEYE ÇIKARILMASINA TEPKİ

3 Şubat 2022

...............................................

Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Hüsrev Özkara, Bolu’da Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilerek turizme açılması planlanan 38 bin 848 hektarlık alanın ihaleye çıkarılmasına tepki göstererek, “Proje kapsamına alınan yaşlı ormanlar, alpin çayırlar, yaban hayatı, endemik türler, yer seçiminin hatalı yapıldığını bize kesin olarak göstermektedir” dedi.

Kartalkaya Kayak Merkezi ile Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan 38 bin 848 hektarlık alana sahip Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalarda ihale sürecine gelindi. Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin yaklaşık 10 bin hektarının bünyesinde çok sayıda endemik bitki türlerini barındıran ekolojik öneme sahip orman alanları olduğunu ifade eden Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Hüsrev Özkara,”Turizm koruma ve gelişim bölgesine ilişkin sınır tespit işleminin, bilimsel ve teknik bir inceleme veya araştırmaya dayandırılmadığı ve bölgedeki hassas doğal dengenin gözetilmediği bir gerçektir. Proje kapsamına alınan yaşlı ormanlar, alpin çayırlar, yaban hayatı, endemik türler; yer seçiminin hatalı yapıldığını bize kesin olarak göstermektedir.  Bölgeyle ilgili alınmış bu karar ve devamında yapılacak planlama çalışmalarıyla devlet ormanı sayılan bu yerlerin yapılaşmasına yol açılarak, Anayasanın 169’uncu Maddesine aykırı hareket edilmiş olunacaktır.” diye konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Boluluvatanda
    3 Şubat 2022 • 11:30
    Alternatif görüş bildirilirse iyi olur. Orman ve yeşil alan katliamı yapmadan, bu alanların turizme açılması gerekir. Bolumuz ve çocuklarımızın geleceği için bu proje çok önemli. Gerektiğinde düzeltme yapılabilir.
  • Bolu
    3 Şubat 2022 • 13:04
    Umarız değerlerimize ormanlarımıza sahip çıkarız menfaat ve çıkar uğruna ormanlarımız heba olmasın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.