VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YETKİN’DEN SERT SÖZLER

29 Ocak 2022

......................................................

Deva Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, sığınmacıların hem Bolu’da hem de Türkiye’de vatandaşların en memnun olmadıkları meselelerin başında yer aldığını vurgulayarak, “Mesele sadece geçici sığınmacı olarak ülkemizde bulunan Suriye uyruklular değil. Iraklı, İranlı ve Afganistanlı başta olmak üzere ülke sığınmacı ülkesi gibi oldu. Bunların kamplarda değil şehirlerde vatandaşlarımızla iç içe olması ve doğal olarak kültürel farklılıklardan kaynaklı sorunlar sebebiyle normal toplum düzeninin bozulmasına sebebiyet vermiş haldedir.” dedi.

AK Parti Bolu teşkilatının kuruluşunda görev alan ve sonrasında partisinden istifa eden Nadir Gürkan Yetkin, Deva Partisi Bolu İl Başkanı olarak atandıktan sonra siyaset sahnesine geri döndü. İstifa ettiği AK Parti’den yıllar ilerledikçe kopmaların başladığına dikkat çeken Yetkin, “Bu güne gelindiğinde ilk kuruculardan mevcut il ve ilçe teşkilatlarında ve genel merkezde kimseler kalmamıştır. Hatta kurucular o kadar itibarsızlaştırılmışlardır ki bu gün yönetimlerde görev alanların çoğu kurucuları tanımamaktadır. Buna seçilmiş milletvekilleri de dahildir. Üç dönem belediye başkanlığını görevini yürüten Alaaddin Yılmaz’ın parti teşkilatlarını belediye yönetiminden uzak tutması parti yönetimi ile belediye yönetimini karşı karşıya getirmiş bu süreç sebebiyle parti, yerelde etkisiz hale gelmiştir.” diye konuştu.

ALİ BABACAN TAKDİR ETTİĞİM BİR SİYASETÇİYDİ

Ali Babacan’ın her zaman beğendiği ve takdir ettiği bir siyasetçi olduğunu kaydeden Yetkin, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Deva Partisi kurulmasından beri takip ettiğim bir siyasi oluşumdu. Parti programı ve tüzüğünü okudum. Özellikle Kurucu Genel Başkan Sayın Ali Babacan, AK Parti’de görev yaptığı süreçte her zaman beğendiğim, takdir ettiğim bir siyasetçi idi. Başarılarını bu ülkede reddedecek kimse yoktur sanırım. Özellikle ekonominin başında olduğu dönemlerde de Avrupa birliği ile ilişkileri yürüttüğü dönemde de ilerleme raporlarından  anlaşılacağı gibi Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin en başarılı olduğu dönem olduğu bir gerçektir. Uluslararası finans dünyası tarafından kabul gören sayılı finans uzmanlarından olan Ali Babacan, bilgisi, tecrübesi ve ekibiyle bu günkü olumsuz tabloyu tersine çevirebilecek tartışmasız tek siyasi liderdir. Özellikle iyi eğitim almış, analiz yetenekleri oldukça başarılı gençlerin aynı noktada birleştikleri tek siyasi liderdir. Yapılan kamuoyu araştırmaları bu sonucu ortaya çıkartmaktadır. “

ÖZCAN’IN HIZINA KENDİ EKİBİ YETİŞEMEDİ

Yetkin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hızına ekibinin yetişemediğini ifade ederek, “Tanju Özcan başarılı bir siyasetçi. Çalışkan bir belediye başkanı. Ancak siyasetteki başarısı bireysel becerisinin sonucuydu. Belediye yönetimine geçtiğinde ekibi kendi hızına yetişemedi diye düşünmekteyim. Bu açığı siyasi söylemlerdeki sertlikle, yerel sorunlar yerine genel sorunlara değinerek gündemi belirleme çabasında olduğunu düşünüyorum. Geçici sığınmacılar konusunda söylemleri, halkın büyük bir kısmı tarafından olumlu karşılansa da bağlı olduğu partisi dahil bir çok kesimin de tepkisini alıyor. Geçici sığınmacılar meselesi gerçekten de şehrimizde de ülkemizde de vatandaşlarımızın en memnun olmadıkları meselelerin başında yer alıyor. Çözüm adına iktidar partisinin yaklaşımları da halkımız tarafından olumlu olarak kabul görülmemekte. Mesele sadece geçici sığınmacı olarak ülkemizde bulunan Suriye uyruklular değil. Iraklı, İranlı ve Afganistanlı başta olmak üzere ülke sığınmacı ülkesi gibi oldu. Bunların kamplarda değil şehirlerde vatandaşlarımızla iç içe olması ve doğal olarak kültürel farklılıklardan kaynaklı sorunlar sebebiyle normal toplum düzeninin bozulmasına sebebiyet vermiş haldedir. Sorunu güvenlik sorunu olmaktan çıkarıp ırkçılığa varan bir durum alması, başta misafirperverliği ile bilinen bu ülke insanına yakışmamaktadır.” şeklinde konuştu.

ŞÖMİNE FONLU KOLTUKLARDA SİYASET YÜRÜTÜYORLAR

AK Parti’nin halktan kopuk bir siyaset yürüttüğünün altını çizen Yetkin, şunları söyledi:

“Vatandaşımız özellikle mevcut siyasi üsluptan çok şikayetçi. Bolu Halkının çoğunluğunun oyunu alarak seçilmiş belediye başkanından “malum zat” ifadesi ile bahsetmek son derece çirkin ve itici olarak bulunmakta. Halktan kopuk siyaset yürüten iktidar partisi bunun dahi farkında değil maalesef. Eleştiri getirmeyi hakaret etmek olarak anlayan bir siyasi anlayışa sahipler. Bu durum zaten ötekileştirme siyasetinden şikayetçi olan aziz halkımızda aşırı antipati oluşturmakta. Bu konuda yerel bir saha çalışması yaptırsalar bu gerçekleri teknik olarak da görecekler. Ancak maalesef güç zehirlenmesi içinde olduklarından bu konulara eğilmekten çok uzaklar. Halkın içinde değil şömine fonlu koltuklarda stüdyolarda siyaset yürütüyorlar maalesef. Son yaşanan ekonomik kriz ve aşırı artan fiyatlar sebebiyle halkımızla karşı karşıya gelmekten çekiniyorlar. En son esnaf ziyaretleri esnasında bazı esnaflar tarafından yuhalanmaları aşırı demoralize etmiş olmalı ki cenazeler dışında halkımızla bir araya gelmekten çekinmekteler.”

8 yorum yapılmış
  • AdemKocaba
    29 Ocak 2022 • 11:57
    Bu ve benzeri menfaat çeteleri, bir parça kemik uğruna davayı sattıkları gibi, vatanı da satarlar, sığınmacılar Rus veya Yunan olsaydı evlerine alıp eş yaparlardı, ama müslüman oldukları için kan uyuşmazlığı oluyor!...
  • Bolulu
    29 Ocak 2022 • 18:19
    Ak partide yer bulamadığı icin Ak partisiyi kötülemek basiretsizliktir. Diğerler tarafından da Tanju Özcan'ı övmek da ayrı bir sorunun varlığına işaret ediyor. Mensubu olduğunu iddia ettiği Deva partisinin göçmen politikasını açsın okusun.
  • Ayhan
    29 Ocak 2022 • 18:52
    Çok doğru halkın hislerine tercüman olmuşsunuz.
  • ErsanTrk
    30 Ocak 2022 • 04:07
    Mülteci Çöplüğüne Döndük.. Suriyeliler, Afganlılar, lraklılar, Pakistanlılar bu sorun Milli Güvenlik Sorunudur... Suriyeliler Gönderilmeli. Artık Yeter. Sorun Tehlike Ciddi
  • Cemil
    30 Ocak 2022 • 04:59
    Sn Yetkin.bakalım gerçekleri görmen ne kadar sürecek..
  • VATANDARIZA
    31 Ocak 2022 • 01:46
    EVET SİZE KATILIYORUM YETKİ BEY. DOĞRU BİR TESPİT. SURİYELİ DEDİK, GELDİ DE GELDİ. ADI SANI DUYULMAMIŞ ÜLKELERDEN YOL GEÇEN HANINA DOLAR GİBİ DOLDULAR. BU NEDİR YAHU. KENDİ ÜLKENİN HALKINA İHANET BU.
  • 123
    2 Şubat 2022 • 03:05
    Bu güzelim memleketi imanlı yaşam tarzını bozmak için ne kadar ecnebi aramızda bir araştır.belki senin desende öyle geldi. Unutma hiçbir şey tesadüf değildir Allah'ın izniyle herşey yaşanıyor. Münafıklık alametleri üzerinde olsa gerek, oku mümin isen kitabını nasıl davranmak gerektiğini anlarsın. Okumuş cahilsen ne ala, 1 dünü yaşadın, 2 bugünü yaşıyorsun, 3 belkide bu andan itibaren Allah'a döneceksin, hesap var hesap, hesap uzmanları senide beni
  • Muhsin
    9 Şubat 2022 • 15:30
    "Ali Babacan, AK Parti'de görev yaptığı süreçte her zaman beğendiğim, takdir ettiğim bir siyasetçi idi." diyorsunuz.. Yarın sizi de imzasına aykırı davranırken mi göreceğiz. İhanet,takdir ettiğiniz bir özellik midir? IMF komiserliği,finansı iyi bilmek anlamına mı geliyor? Şimdi önünüzün açık olduğunu mu düşünüyorsunuz?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.