VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İNEK ÜÇÜZ DOĞURDU....

27 Ocak 2022

...................

Bolu’nun Mengen ilçesine bağlı Şahbazlar Köyü’nde hayvancılık yapan Neslihan Ergaş'ın Akfatma isimli ineği 5. gebeliğinde üçüz doğum yaptı.

Mengen ilçesinin Şahbazlar köyünde 5.doğumunu yapan bir ineğin üçüz doğurması hayvan sahibini sevindirdi. Buzağılarına gözü gibi bakan Neslihan Ergaş, "Daha önce ikizlerim oldu ama üçüz ilk kez görüyorum. Daha önce hiç görmedim" dedi.

“SEVEREK BAKIYORUM”

Üçüz buzağılarına Fedime, Halime ve Ceyyar isimlerini koyan Ergaş, "İneğim toplam 5 doğum yaptı, verimli inektir. Daha önce 2 kez ikiz, 2 kez tek ve bu 5. doğumunda da bu kez de üçüz olmak üzere toplamda 9 yavru yaptı. Malın olunca halin de oluyor. Seviyorum, bakıyorum. Beyim aşçılıktan emekli oldu geldi, o da yardımcı oluyor. İneğimiz ilk doğumunu yaptı, aradan 20 dakika geçince ikinci doğumunu yaptı. Sonra ağrılarının devam ettiğini fark ettik. Yarım saat geçti bir de baktık üçüncü buzağı geliyor. Şaşırdık" dedi.

2 yorum yapılmış
  • Muhsin
    28 Ocak 2022 • 01:51
    Çiftçimize hayırlı olsun.Üretmeye devam edelim.Güzel ülkemizi üreterek çağdaş seviyelerin üzerine taşımayı tüm insanımıza nasip et Yarab
  • mmiyeGren
    28 Ocak 2022 • 14:01
    Benim inekler 1 kere dogursa halime şükrediyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.