VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU VALİSİ ÜMİT’TEN KARLA MÜCADELE AÇIKLAMASI

19 Ocak 2022

.................................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiinde trafiğin iki yönlü ulaşıma açık olduğunu açıklayarak, “Halihazırda alınan önlemler neticesinde Bolu-Ankara istikametinde tüm yol hatlarımız açık olup Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli kesiminde Bolu-İstanbul güzergahında trafik akışı iki şeritli olarak sağlanmaktadır. Ancak trafiğe uygun olmayan Tır’lar uygun yerlerde tutulmaya devam edilmektedir.” dedi.

Karla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında yazılı açıklama yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, karla mücadele için kriz merkezi oluşturulduğunu belirterek, “Hafta başından itibaren başlayan ve dün gece saatlerinden itibaren etkisini daha da arttırarak devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle; 18.01.2022 Çarşamba günü saat 16:00’dan itibaren Valiliğimiz bünyesinde Kriz Merkezi oluşturularak ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla ve görevli personelimizle teyakkuz halinde gerekli tedbirler alınmıştır. Karayolları, Emniyet, Jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ve Kızılay ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yollarımızın açık tutulması için fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler.” İfadelerini kullandı.

Vali Ümit, kapalı köy yollarının açılması için de çalışmalara devam edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İl Özel İdaresi ekiplerimiz 4.500 km’lik köy yolu ağımızın açılması için 64 ekip ve 120 personelle karla mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen; kış lastiği olmayan, zincirsiz ve kurallara uymayan tırlar başta olmak üzere bazı araçların yoğun kar yağışı ve buzlanmanın da etkisiyle yolda kalmaları, kazalara sebebiyet vermeleri ve özellikle de Tır’ların makaslamaları (Yolu kapatmaları) nedeniyle ülkemizin en önemli güzergâhlarından olan Anadolu Otoyolu İlimiz güzergahı ve bağlantı yollarında trafik akışında aksamalar meydana gelmiştir. AFAD, Kızılay vd STK gönüllüleri aracılığıyla trafikte kalmış vatandaşlarımızın lojistik desteklerinin sağlanması için de gerekli çalışmalar yapılmıştır. Kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmasından kaynaklanan bu hadiselerin tekrar yaşanmaması için güvenlik güçlerimiz ve Karayolları ekiplerimiz koordineli olarak kış lastiği ve zinciri olmayan araçların geçişini durdurarak gerekli kontrolleri yapmak suretiyle denetimlerine 24 saat esasına göre devam etmektedirler. Halihazırda alınan önlemler neticesinde Bolu-Ankara istikametinde tüm yol hatlarımız açık olup Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli kesiminde Bolu-İstanbul güzergâhında trafik akışı iki şeritli olarak sağlanmaktadır. Ancak trafiğe uygun olmayan Tır’lar uygun yerlerde tutulmaya devam edilmektedir. Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde çok daha yoğun kar yağışı beklenildiğinden vatandaşlarımızdan özellikle zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, yola çıkacak olan sürücülerimizden de mutlaka araçlarının bakımını yaptırmalarını, araçlarında kış lastiği ve zincir olmadan kesinlikle yola çıkmamalarını bekliyoruz.”

1 yorum yapılmış
  • Ali
    19 Ocak 2022 • 16:32
    Sayın valim şehiriçinide güzelce bi greyderle temizletin yoksa yandık cumartesi tekrar kar yağışı geliyo 1 ay daha kalkmaz bu kar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.