VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"HAYVANLARIN YERİ SOKAK DEĞİL"

23 Aralık 2021

.....................................................

Haber: Eda Nur GÖK

Gaziantep'te Pitbull saldırısına uğrayan 4 yaşındaki çocuğun ağır yaralandığı olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Sokaklarda bulunan başıboş hayvanların yerinin barınaklar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Son zamanlarda ülke genelinde gündem olan köpek saldırıları haberlerinden ve özellikle Gaziantep'te yasaklı cins olan Pitbull cinsi köpeğin 4 yaşındaki Asiye Ateş’e saldırarak ağır yaralayan ve küçük kızın hala hayati tehlikesinin devam ettiği olay sonrası birçok insan duruma tepki gösterdi. Sosyal medyada tepkilerin odağı olan görüntüler kısa sürede yayılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Belediyeler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamayla şehirlerin belediyelerine seslendi.

“HAYVANLARIN YERİ SOKAK DEĞİL”

Erdoğan açıklamasında, “Sokak hayvanları meselesi… Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen önlem alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek" ifadelerini kullandı.

2 yorum yapılmış
  • Kader
    24 Aralık 2021 • 08:05
    Evet hayvanların yeri barınaklar fakat iyi bakılmaları suretiyle
  • mitERDOAN
    26 Aralık 2021 • 01:05
    Barınaklar ölüm evi olmuş bakım evinden ziyade bunuda göz önünde bulundurarak davranmalıyız
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.