VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TEKNOKENTLERİN GERİSİNDE KALDIK

22 Aralık 2021

.................................................................................................................

 Bolu’da 2009 yılında kurulmasına rağmen aradan geçen 12 yılda gerekli adımların atılmadığı Teknokent için ilk adımlar atılmaya başlandı. Teknokent tanıtım toplantısında konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, “İstediğimiz yerde değiliz. En son değerlendirmede 60 küsür, Teknokent'in değerlendirmesinde 60'lardayız. Yani sonlara yakınız.” dedi.
 Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) kampüsündeki Teknokent binasında tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ile Teknokent yetkilileri katıldı. Prof.Dr. İmren, toplantıya katılanlara hazırladığı sunumla Teknokent’i anlattı.
Toplantıda konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Teknokent’in 2009 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “2009 yılında kurulmasına rağmen civar illerde kendilerinden sonra kurulan teknokentlerin gerisinde kaldık. İstediğimiz yerde değiliz. En son değerlendirmede 60 küsür, Teknokent'in değerlendirmesinde 60'lardayız. Yani sonlara yakınız. Neden? Bunu öz eleştiri yapıyoruz. Herhalde bilinebilirliği artıramadık. Bize de önemli yük düşüyor. Diğer illere baktığınız zaman Teknokent'lerin yapısında çok firma var. Mesela Sakarya'da kamu kurumları ortak olmuş. Hepsinin çalışma sistemleri farklı. Bizim bu teknoloji transferi, teknokenti, teknoloji transfer merkezini, kuluçka merkezimizi, ofislerimizi iyileştirmemiz lazım." diye konuştu.
BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel ise sanayi ve üniversite işbirliğine vurgu yaparak, “Toplumsal katkı ayağında en önemli şeylerden bir tanesi de sanayinin üniversitenin bilgi ve araştırma birikimini işleyebilmesi ya da üniversitenin araştırma birikimini sanayide ihtiyaç duyulan alanlarda kullanabilmesi. Teknokent'in kurulma amaçlarından bir tanesi de budur." dedi.

1 yorum yapılmış
  • BoluDan
    22 Aralık 2021 • 22:32
    Teknokent te firma mı var allah aşkına ilk önce boluya bir büyük sanayi şirketi getirin onun argesi için tekno kentte ver verebilirsiniz düzceli firmalar geliyor artık teknokente adamların tekno kentinde yer kalmamış biraz teşvikleyici olursanız iş çözülür.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.