VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TEHLİKELİ KÖPEK SAHİPLERİ İÇİN YENİ KARARLAR

9 Aralık 2021

...............................................

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzalı genelge ile Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa ırklarına ek olarak American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerde 'tehlike arz eden hayvan' olarak belirlendi. Bu tür köpek sahiplerinin belirtilen kurallara uymamaları halinde 11 bin TL para cezası verileceği açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sokaklarda sahipleri tarafından dolaştırılan, tehlikeli ve saldırgan köpek türlerine ilişkin yeni bir genelge yayınladı. Genelge ile Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa ırklarına ek olarak American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerde 'tehlike arz eden hayvan' olarak belirlendi. Genelgede, bu tür köpeklerin kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamayacağı, halkın yoğun bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklara sokulamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca “Bu hükümlere aykırı hareket edenlere, 11 bin TL idari para cezası verilecek; belirtilen yasaklara aykırılığın tekrarı halinde, idari para cezası verilerek hayvanlara el konulacak ve en yakın belediye tarafından hayvan bakım evine götürülecektir" denildi.

1 yorum yapılmış
  • Kesnerli
    9 Aralık 2021 • 08:00
    Tarım bakanlığı neyin kafasını yaşıyor. Bunların edinilmesi zaten yasak.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.