VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHKEME BAŞKANINDAN KADIN SANIKLARA DERS GİBİ SÖZLER

8 Aralık 2021

..........................................

Bolu’da dolandırıcılık suçlamasıyla biri cezaevinde biri de tahliye olan iki kadın, çıkarıldıkları mahkemede suçsuz olduklarını iddia ederek gözyaşlarına boğuldu. Mahkeme Başkanı ağlayarak savunma yapan kadın sanıklara; “Boşuna ağlamayın. Son pişmanlık fayda etmez. Bu işe girmeden önce iyi düşünecektiniz” dedi.

Bolu’da geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yattığı cezaevinden izinli çıkan Kemal Özçelik, iddiaya göre iki kadın tarafından dolandırıldı. Halen Bakırköy Kapalı Cezaevinde hükümlü olarak yatan 20 yaşındaki Ayşenur Samancı ile 10 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Fatma Çetin, Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarak savunmalarını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Samancı, savunmasında  “Bu dolandırıcılık olayını bilmiyordum. Kız arkadaşım Fatma Çetin beni Abdulkadir İpek ile tanıştırdı. Bu kişi cep telefonu işi yaptıklarını söyledi. Bende tiyatroculuk işiyle uğraşıyordum. Paraya ihtiyacım vardı. Ben kesinlikle Bolu’ya gitmedim.İyi ki cezaevine girdim. Abdulkadir isimli şahıs bana sürekli cinsel tacizde bulunuyordu ve bu işe girmem içinde tehditler savuruyordu. Sadece iki işte bulundum. Sonra Amasra’da yakalandık. Tehdit olduğu için bu işten kurtulamadım. Fatma ile Bolu’ya gelmedim. Tiyatroculukta kendime güzel bir gelecek yaratmak istemiştim. Ama olmadı” dedi.

Mahkeme heyeti her iki kadın sanığın Bolu’da çekilmiş fotoğraflarını göstermesine rağmen Samancı, fotoğraftaki kişinin kendisine ait olmadığını belirterek gözyaşlarına boğularak, suçsuz olduğunu iddia etmeyi sürdürdü.

AYŞENUR’LA BERABER BU SUÇU İŞLEDİK

Dolandırıcılık suçundan tutuklandıktan 10 ay sonra serbest bırakılan ve Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki Fatma Çetin ise her şeyi itiraf ederek, “Daha önceden polis ifadesinde, savcılıkta yalan söyledim, suçumu itiraf ediyorum. Bolu’ya gelerek müşteki Kemal Özçelik’ten 4 bin 500 liraya anlaşılan cep telefonunu aldık. İkimizin başında da peruk vardı. Çok pişmanım. Bu işi yapmamızı bize Abdulkadir İpek söyledi. Dolandırma olayını da sonradan öğrenmedik. İstanbul’dan yola çıkarken öğrendik. Kimse kusura bakmasın, gerçek bunlar. Bende bir ara tiyatro işiyle uğraştık. Gerçek suçlu Abdulkadir’dir” diye konuştu.

Bu açıklamanın karşısında Ayşenur Samancı, SEGBİS sistemiyle katıldığı duruşmada, arkadaşına yönelerek, “Neden yalan söylüyorsun Fatma, ben Bolu’ya seninle gelmedim” diyerek ağlamasını sürdürdü.

BAŞLARINDA PERUK VARDI

Duruşmaya müşteki olarak katılan Kemal Özçelik, biri tutuklu diğeri hükümlü olan her iki kadından şikayetçi olduğunu açıklayarak, “Cezaevinden izinli çıktıktan sonra paraya ihtiyacım vardı. Sosyal paylaşım sitesinden cep telefonumu 4 bin 750 liraya satılığa çıkarttım. Abdulkadir isimli şahısla görüştük ve 4 bin 500 liraya anlaştık. Bolu’ya iki kadının geleceğini telefonu onlara vermemi ve parayı da havale edeceğini söyledi. Bende inandım. Bir iki gün sonra Sümer Mahallesine arabayla iki kadın geldi. Başlarında peruk vardı. Benden telefonu alıp, ‘Arabada bebek var’ hemen gitmemiz gerekir diyerek, elimdeki telefonu alıp, dekontu gönderdik diyerek, arabaya binip uzaklaştılar. Havale beklerken bana sahte bir dekont göndermişler o zaman dolandırıldığımı anladım. Kendilerinden şikayetçiyim. Bu olaydan 20 gün sonra bu şahıslar Amasra’da yakalanmışlar. Cep telefonum bana polis tarafından iade edildi ama ben yinede şikayetçiyim. Bunlar gerçekten tam bir tiyatrocu. Ağlamaları bile yalandan. Suçtan kurtulmak için böyle ağlama numarası yapıyorlar” dedi.

Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Abdulkadir İpek ile Veli Karakaş, SEGBİS sistemi bağlantısı yapılamadığından dinlenemedi ve duruşma 08 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

 

1 yorum yapılmış
  • drlucasbaronhospitalgmailcom
    15 Aralık 2021 • 12:28
    Merhaba! benim adım Muradov, böbrek bağışçıları ve faydaları hakkında bir yazı gördüğümde borç içindeydim, sonra e-postayla iletişime geçtim ve Böbreğimi $600,000.00USD ile satabildim. Halihazırda 300.0000,00 USD tutarında bir ön ödeme aldım ve onlara böbreğimi verebilmem için vizelerini almayı bekliyorum. Ben zaten borcumu ödedim ve ailem özgür ve bana Birleşik Devletler'de de yaşayabileceğimiz söylendi. Daha fazla böbrek bağışçısına ihtiyaçları
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.