VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEMUR VE EMEKLİYE BÜYÜK ZAM GELİYOR

7 Aralık 2021

....................................................................................................................

Haber: Serap Varlık 

Milyonlarca memur ve memur emeklisine ocak ayında sosyal refah düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Maaşlarda ne kadar artış olacağı merak konusuyken, ek zamla ilgili masada iki ihtimal bulunuyor.

 Milyonlarca memur ve memur emeklisini heyecanlandıran haber dün önce Memur-Sen'den ardından da Çalışma Bakanlığı'ndan gelmişti. Memur-Sen, "Maaşlarda düzeltme yapılması için mutabakata varıldı. Fark Ocak'ta ödenecek" derken Çalışma Bakanlığı "Memura sosyal refah düzenlemesi yapılacak" açıklaması yapmıştı.

Zamlı maaşlar 15 Ocak'ta ödenecek

Memurlar için yapılacak düzenleme 15 Ocak'ta maaşlara yansıyacak. Peki memur maaşlarında ne kadar artış bekleniyor? Kulislerde konuşulanlara göre, bu konuda iki ihtimal öne çıkıyor. Memur ve memur emeklileri sözleşme gereği temmuz ayında yüzde 3 zam aldı.

Memur Ocak'ta yüzde 5 artı yüzde 7.5 artışı şimdiden hak etti

Temmuz-ocak arasında oluşacak enflasyon farkı maaşlara yansıtılacak. 5 ayda yüzde 10,48'lik TÜFE artışı oldu. Maaşlara yaklaşık 7,5 puanlık ek zam imkanı şimdiden doğdu. Sözleşme gereği memurlara ocak ayında yüzde 5'lik zam var yapılacak.

Birinci ihtimal: Seyyanen zam yapılacak

Konuşulan ihtimallerden ilki memurlara ve memur emeklilerine seyyanen zam yapılması. Bu durumda maaşlarda belli bir tutarda artış sağlanarak düzeltme yapılacak.

İkinci ihtimal: Sözleşme zammının artırılması

İkinci senaryoda ise sözleşmedeki yüzde 5'lik zammın daha yukarı çıkarılması ve üstüne de enflasyon farkı eklenmesi. Böylece zam ocakta yansıtılarak kayıplar azaltılmış olacak.

6 yorum yapılmış
  • VATANDA
    7 Aralık 2021 • 05:43
    EVET YENİ YILLA BİRLİKTE BİRÇOK ŞEYE OKKALI ZAMLARLA VERİLEN ARTIŞ GERİ ALINACAK. YADA VERGİYE SOKULARAK İADE EDİLECEK . HER ZAMANKİ SENARYO..
  • yuzdeyirmi
    7 Aralık 2021 • 06:44
    milleti vergi dilimine sokup verileni geri alıyorlar
  • MENGENL
    7 Aralık 2021 • 07:01
    VAY BENİM PAŞA DAYIM ÖLELİ ÇOK OLDU AMA FOTORAFLARIN HALEN HABER SAYFALARINDA
  • Memur
    7 Aralık 2021 • 08:56
    He yaaa ne demezsin sayın editör.Zeytin yağına %200 zam yapılmış memura % 5 işçi yerlerde asgari ücretli mezarda emekli dünyalı bile sayılmıyor.Bunları yazın bunları.Attığınız başlık gerçek hayatla örtüşmüyor kardeşim.İşinizi düzgün yapın.
  • abidin
    7 Aralık 2021 • 12:58
    Bakmayın siz büyük zam felan demelerine bunlar her zamanki gibi laf cambazlığı şimdi %30-35 zam diyorlar zaten normal verilen %5e enflasyon farkını eklersen %30-35 hayli hayli geçer 2 senede altı ayda akaryakıt ve yağ fiyatları 2ye katladı.Verlen zamı 6 ayda pul eder bu iktidar.
  • emekli
    7 Aralık 2021 • 22:54
    Nerdeee Adalet yokki adaletli zam yapsinlar yine ezilen çalışan ve emekli olacak bunlarin tuzu kuru bizleri düşünürlermi yazıklar olsun bu yönetenlere hakkımızda haram zıkkım zehir olsun
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.