VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SENE BAŞINDA 30 LİRA OLAN KAHVE, ŞU AN 140 LİRA

3 Aralık 2021

..........................................................................................................

Haber: Serap VARLIK

Dolarda yaşanan artış sonrası gelen zamlar vatandaşların en büyük keyiflerinden biri olan kahve fiyatlarını da vurdu. Kilo fiyatı sene başında 30 TL olan Türk kahvesinin fiyatı 140 liraya yükseldi.

Dolardaki artış kahveyi de vurdu. Dünyanın her yerinde içilen kahve, eskiden 40 yıl hatırı kaldırdı şimdi ise bir fincan kahve içmek bile zorlaştı. Sene başında 30 liraya satılan kahvenin kilosu şimdi 140 lira oldu. Türk kahvesine gelen zammın ardından 72 gram olan en küçük paketi 10 TL, 107 gramı 15 TL, 250 gramı 35 TL ve yarım kilosu 70 TL'den satılıyor. Satıcılara göre, fiyatlardaki bu artışın sebebi, ithal edilen kahvenin yetiştiği bölgelerde gerçekleşen doğal afetler olarak görülüyor. Yabancı ülke kahvelerinin kilogram fiyatları ise 200 TL ile 240 TL arasında değişiyor. Kahve fiyatlarında ki artış sadece ithalat kaynaklı değil ambalajlama da kahve fiyatlarını yükselten bir diğer etken. Ambalaj malzemesinde artış ise yüzde 150’yi geçmiştir. Kahve üretimi yetersiz kalınca satıcılar talebi karşılayamadı, fiyatlar bir ay içerisinde yüzde 100 arttı.

"EN İYİ ÜRETİCİLERDE 2-3 AYLIK STOK VAR"

Büyük kahve üreticilerinde 2-3 aylık stok olduğunu aktaran Koray Özkılıç, şu ifadelere yer;
"Kahveler, Endonezya, Brezilya gibi ülkelerden geliyor. Türkiye’nin en büyük kahve üreticilerinde 2-3 aylık stok olduğu söyleniyor. Sonrasında ne olacağı belli değil ve eğer navlun nakliye fiyatları bu kadar artmaya devam ederse daha da çıkacak gibi görünüyor. Şu an için geçici olarak 150 liraya satıyor piyasa, ama 200 lira diye duyarsanız şaşırmayın."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.