VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BABA VE OĞLUNU DOLANDIRDILAR

17 Kasım 2021

..................................................

Bolu'da kendilerini İl Jandarma Komutanı olarak tanıtıp köylerinden bir kişinin hesaplarından para çektiğini söyleyerek operasyon düzenlendiği bahanesiyle baba ve oğlundan 115 bin 365 bin lira alarak dolandıran iki sanık 16 yıl 8 ay hapis cezası ve 432 bin TL idari para cezası ile cezalandırıldı.

Bolu’da yaşayan Ali Turan’ı cep telefonuyla arayan şüpheliler kendilerini İl Jandarma Komutanı olarak tanıtarak hesaplarından para çekildiğini ve köyde bulunan suçlulara yönelik düzenlenecek operasyon için para göndermelerini isteyerek toplamda 115 bin 365 bin lira para istediler.  Baba Ali Turan ile oğlu Hüseyin Turan, verilen hesap numarasına istenilen parayı gönderdikten bir süre sonra dolandırıldıkları anlayarak şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundular. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak tutuklanan Ercan Arar ile Fikret Turan hakkında ‘"Kişinin, kendini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla dava açıldı.

Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki davada ifade veren mağdurlardan Ali Turan ile oğlu Hüseyin Turan, “Olay günü cep telefonumuz çaldı. Bizi aran kişi kendisini jandarma komutanı olarak tanıtıp, "Hesaplarınızdan 10 bin dolar çekilmiş. Bu kişi sizin köydenmiş. Hatta şu anda köye jandarmalar geliyor. Yola çıkın ve karşılayın. Operasyonu mahvedebilirsiniz. Adamları yakalamak üzereyiz. Hemen Fikret Turan adına 62 bin 536 lira EFT yapın" demesi üzerine parayı havale ettik. Ama bu arada telefonu kapatmamızı isteyerek bu seferde bir kadın bizimle konuşmaya başladı. Para gönderme işi sadece bir formalite, amacımız adamları yakalamak. Telefonu sakın kapatmayın ve operasyonu mahvetmeyin. Benim talimatlarıma göre hareket edin. Adamları yakaladık, şu an sorguya çekiyoruz. Senin hattından küfürler edilmiş ve görüşmeler yapılmış. Siz ve aileniz cezaevinde çürürsünüz. Bundan dolayı diğer adamları yakalamamız için Fikret Turan adına Adana'ya 52 bin 829 lira daha havale edin" dediler ve toplamda 115 bin lira parayı Adana'daki bir şubeye gönderdik. Telefonu kapattık. Aradan 10 dakika sonra bize gelen numarayı aradıktan sonra telefonun kapalı olduğunu ve dolandırıldığımızı anladık. Davacı ve şikayetçiyiz"dediler.

Tutuklu yargılanan şüpheliler Fikret Turan ile Ercan Arar, suçlamaları kabul etmeyerek, birbirlerini suçladılar. Mahkeme heyeti, Fikret Turan'ı toplamda 8 yıl 4 ay hapis ve yine toplamda 216 bin lira, Ercan Arar'ı da 8 yıl 4 ay ve toplamda 216 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Her iki sanığa toplamda 16 yıl hapis ve 432 bin lira para cezası verildi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.