VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“AK PARTİ İKTİDARININ NİMETLERİNDEN EN FAZLA YARARLANDIĞI İL”

30 Ekim 2021

..........................................

HABER: MUTLU YUCA

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, AK Parti’li siyasetçiler ile Bolu milletvekillerinin kente katkı yapmadığını belirterek, “Bolu, iktidarın nimetlerinden en az faydalanan ama iktidarın da nimetlerinden en fazla yararlandığı il” dedi.

Türkiye’deki en büyük sıkıntının hayat pahalılığı olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, “Ürün satan köylü vatandaşlarımızı köy pazarlarını dolaştık. Bu köylü vatandaşlarımız artan yem fiyatlarından, mazot fiyatlarından, gübre fiyatlarından yakınıyor. Hayatın daha pahalı olduğunu kendi ürünlerinin para etmediğini ifade ediyorlar. Şehir merkezinde dolaştığımızda da esnaflar fiyatlardaki artışlardan dolayı satışlarının azaldığını söylüyor. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız markete gittikleri zaman maaşlarının nasıl eridiğini hissettiklerini çok net söylüyor. İnsanların temel ihtiyaçlarına gelen zamları hissetme şekli hangi siyasi partinin olursa olsun herkesin gündeminde. Birinci öncelik hayat pahalılığı, ikinci öncelik işsizlik. İşsizlikten kastım asgari ücretle işten bahsetmiyorum. Özellikle Bolu’da ciddi anlamda üniversite mezunu işsiz bulunuyor” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI VASIFSIZ İŞLERDE BİLE İŞ BULAMIYOR

Türkoğlu, üniversite mezunlarının vasıfsız işlerde çalışmak için dahi iş bulamadığının altını çizerek şunları söyledi:

“Üniversite mezunu işsiz gençlerimizin vasıfsız işlerde çalışmak için bile hazırlar ama orada bile iş bulmakta zorlanıyor. Şu da bir gerçek aylık 2 bin 850 lira asgari ücret alan üniversite mezunu bir gencin gelecekte evlenip hayat kuracağı hayalini kurması mümkün değil. Beyaz eşyasını alacak onu alacak bunu alacak bu mümkün değil. Üçüncüsü de kesinlikle herkeste gelecek kaygısı var. Önünü görememe kaygısı var. Esnafın aldığı malı yerine koyamama kaygısı var.”

UZUN ZAMANDIR ERKEN SEÇİM ALGISI VAR

Yeni bir hükümetin iç ve dış piyasaya güven vereceğini ifade eden Türkoğlu, “Çok uzun zamandır bir erken seçim olmalı algısı var. Biliyorsunuz mevcut iktidar partisi yaptığı anketlerle seçmenin nabzını sürekli kontrol etmeye devam ediyor. Yapılan anket sonuçlarının bir tanesi çok somut bir şekilde iktidar partisini önde götürsün hemen bir erken seçim olur. Erken seçime neden ihtiyaç var. Hangi parti kazanırsa kazansın yeni bir hükümet hem iç piyasaya hem dış piyasaya güven verir. Bu şekilde halkın desteğini kaybettiği, insanların yakındığı, vatandaşın yönetemediklerini düşündükleri bir yapı var. Bu yapının yenilenmesi özellikle bu kurdaki düzensiz artış ve market fiyatlarına yansıyan enflasyon fiyatlarına yeni bir yön verir” diye konuştu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN ÇALIŞTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

AK Parti Bolu milletvekillerinin kent için çalışmadıklarını dile getiren Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti’li Bolu milletvekillerinin çalıştıklarını kesinlikle düşünmüyorum çok net söylüyorum. Bugün iktidar Türkiye’deki 81 ile eşit payede paylaşım yapmıyor. Hangi ilin milletvekili baskın karakterse, hangi ilin il başkanı baskın karakterse pastadan ayrılan dilimin boyutu da o derecede büyüyor. Bugün Bolu’da geldiğimiz noktada sağlıktan tutun da ekonomi anlamında verilen desteklerine kadar köylere hizmet götürülecek çalışmalar masraflarına kadar iktidardan alınan desteğin yeterli olmadığı açık bir şekilde gözüküyor. Bolu’nun yeterli kadar hizmet alamadığı kanaatindeyim. Ve bu alan da sadece sanayii değil. Çiftçilerimiz, köylülerimiz tavukçulukla, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza gerekli desteği yapamadılar. Bu tesisler ekonomik ömrünü tamamlar duruma geldi. Bolulu milletvekillerinin, Bolulu AK Partili siyasetçilerin Bolu’ya katkı yapmadığı kanaatindeyim. Tam aksine Bolu’nun tüm nimetlerini sonuna kadar kullanıyor. Bolu’nun ormanlarında çok fazla ağaç kesimi var. Bu kesilen ağaçlar bugün AK Parti iktidarına ciddi anlamda kaynak. Milli parklar bünyesinde ve milli parklarda toplanan ve Bolu’ya ziyaretçi ücretlerinin kalmaması. Bolu, iktidarın nimetlerinden en az faydalanan ama iktidarın da nimetlerinden en fazla yararlandığı il.”

SÜRECİ SÜRÜKLEYEN LİDER BOLU’DAN MİLLET İTTİFAKINA İKİ MİLLETVEKİLİ KAZANDIRIR

Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayının sürükleyici bir lider olması durumunda millet ittifakının Bolu’dan iki milletvekili çıkarabileceğini vurgulayan Türkoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Milletvekilliği seçimlerinde partilerin cumhurbaşkanları adaylarının seçim kampanyaları ve vaatleri çok önemli. Bolu’da dahil bütün illerde cumhurbaşkanının oy kaybettiğini biliyoruz. O bağlamda süreci sürükleyen bir lider Bolu’dan iki tane milletvekilini millet ittifakına verir. Tabi burada millet ittifakı içerisinde nasıl paylaşılır onu bilemiyorum. Ama şunu iyi biliyorum ki AK Parti nasıl kendisine koşulsuz destek veren ilçelerimiz olmasına rağmen bu haliyle eski tablo sağlanmayacaktır. Bu da vatandaşın ekonomik sıkıntıları bu tabloyu değiştirecek güçte. Bir de genel olarak cumhurbaşkanı adayı rüzgar yaratacak cinsten olursa ikiye bir aday çıkartacağımızı düşündürüyor.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN İLELEBET YAŞAYACAĞINA OLAN İNANCIM TAM

Bolu halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan Türkoğlu, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bugün dünya üzerinde diktatörlükle yönetilen ama adı cumhuriyet olan bir sürü ülke var. Cumhur, Halk demek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti halkın iradesini meclise yansıtan ve halkın sorunlarını öncelikli sayan bir ülke. Gazi Mustafa Kemal’in temellerini hem dünyamızda ne kadar geçerli olduğunu yaşayarak görüyoruz. Hem ülkemizin hem de Bolu’muzun Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin de ilelebet yaşayacağına inancım sonsuz. Bizlerde bu düşünceye gönül vermiş insanlar olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve Bolu’da ki vatandaşlarımızı da bu mücadelede destekte bulunmaları için davet ediyoruz” dedi.

3 yorum yapılmış
  • Bekir
    1 Kasım 2021 • 04:49
    Köylü pazarında her sattıkları mala kaç.misli zam yaptılar bide malalrı para yapmıyomuş öylemi siz hangi pazarı dolaşıyonuz çok merak ettim tavuk yumurtasının içine kaz yumurtası karıştırıp satmakla olmuyo insanlık köylü pazarındakiler önce kendi vicdanını merhametini sorgulasın
  • Ali
    30 Ekim 2021 • 10:45
    İktidar akp li chp li tanjuya ne desteği yapacak adam chp liler iktidar olsa akp li belediyeye yardım sağlıcak mı
  • Tansu
    30 Ekim 2021 • 11:01
    Siz ne yapmışsınız edepsiz edepsiz konuşun şovmen lik yapın. Belediyede su anoneligi doğalgazın 4-5 katı. Yiyin belediye yi bı halt yapmayın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.