VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYESPOR HEDEF BÜYÜTTÜ

30 Ekim 2021

................................................

Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak Bolu'ya Sultanlar Ligi heyecanı yaşatan Bolu Belediyespor şehrimize farklı bir hava katmayı başardı. Son yıllarda Türk Milli Takım ve kulüpler düzeyinde hem uluslararası hem de ülke içinde futbol coşkusunu aratmayan ve oldukça sevilen voleybol Bolu'da da çok sevildi. Belediyespor Başkanı Sinan Barut, kulüp bünyesine yeni branşlar katmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Tarihinde ilk kez yer aldığı bu ligde Sultanlar Liginin ilk maçında Fenerbahçe ile karşılaşan Bolu Belediyespor  Bolu'ya tribün heyecanını ve ailecek izlenebilecek bir spor olan voleybolu ilimize kadar getirmeyi başardı. Yetmedi yeni açtığı spor okulu ile 150'ye kadar kız çocuğunu alt yapıda toplayarak kız çocuklarımızı spora teşvik etti, yeni sultanlarını aramaya başladı.

“HIRS, AZİM VE MÜCADELE”

İlk maçında ekonomik olarak kendisinden kat ve kat bütçeli, ligin şampiyonluk adayı Fenerbahçe Opet’e yenilen Bolunun Sultanları o maçta ortaya koyduğu azim ve mücadele ile ligde kalma hedefi ile ilk sezonlarında kolay bir takım olmayacaklarını gösterdiler. Bu azim ve mücadele ondan sonraki iki Ankara deplasmanında yenilmelerine rağmen aldıkları puanlarla birlikte içerideki Nilüfer  Belediyespor maçında skora ve galibiyete yansıdı. Bolunun Sultanları ligin tecrübeli ekibi Nilüfer Belediyesporu mağlup ederek bu “ligde bizde varız” dedi.   Ekibimiz ligin 5. hafta maçında İstanbul’da Vakıfbank’a dirense de güçlü rakibine mağlup olarak bu haftayı puansız geçirdi.  

“SALİH YERGİN FAKTÖRÜ”

Voleybol'da tabiki bu başarının gelmesi ve spor okulunun oluşumunda Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımının baş antrenörü Salih Yergin ve ekibinin başarısı dikkat çekiyor. Kırmızı beyazlı yönetimin desteği ile ekip birlikteliğini sağlayan Yergin, Bolu Belediyespor'da göreve geldikten sonra takımına ilk yılında Play-Off heyecanı yaşatırken, ikinci yılında takımını Sultanlar Ligine taşıyarak tarihi bir başarının başkahramanı oldu. 

“3 YENİ BRANŞ KULÜBÜN BÜNYESİNE EKLENİYOR”

2800 sporcusu ile Bolu'nun ve bölgenin en büyük spor kulübü olan Bolu Belediyespor aslına bakıldığında büyük bir organizasyonu yönetiyor. Kulübün mevcutta 16 spor dalında farklı branşları bulunurken, yakın zamanda bu sayı Cimnastik, Bilardo ve Kayak branşının da eklenmesi ile daha da zenginleşecek ve branş sayısı 19 olacak.

“HENTBOL VE FUTBOL YERLİ KAYNAKLARDAN”

Bu branşlardan voleybol kulübün lokomotifi olarak dikkat çekerken, neredeyse tamamı Bolulu sporculardan oluşan Hentbol Kadınlar 1. Ligindeki ekibi başarılı teknik adam Sercan Marangoz önderliğinde Bolu Belediyespor'un profesyonel bir başka yapısı olarak dikkat çekiyor. 250'ye yakın genç sporcusu ile Bolu Belediyespor futbol takımı başlarındaki Feridun Türedi hoca ile hem gençlere spor yapma olanağı sunuyor, hem de Boluspor başta olmak üzere birçok profesyonel futbol takımına futbolcu üretmeye devam ediyor.

Çeşitli branşlarda hem ülke genelinde hem de ulusal müsabakalarda başarılı olmak için Türk sporuna katkı sağlayan Bolu Belediyespor'da bu yapının her geçen gün büyümesini ve bu başarıların esas kahramanı Bolu Belediyespor'un başkanı Sinan Barut'a sorduk. 

“BU YOLDA TANJU BAŞKANIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Bolu Belediyespor'da yönetimde 3'üncü yılına girdiğini belirten başkan Barut "Biz kulübe gelirken ilk önce geçmişimize baktık. Sayıları her gün artan ve sporcu sayıları ile büyük bir ailenin oluşumunda her tuğlayı üstüne koyan eski başkanlarımızı, yönetimlerimizi unutmadan bu yola çıktık.  Tabi ki bu yolda desteklerini esirgemeyen Bolu Belediye başkanımız Sayın Tanju Özcan'ın her zaman spora ve gençlere verdiği önemi, isteğini ve arzusunu gördük" dedi.

“ANLADIK DOĞRU YOLDAYIZ”

Voleybol sevgisinin Bolu'da her geçen gün kat ve kat arttığını belirten başkan Barut, şunları söyledi:

“Biz 1. ligde şampiyon olduktan sonra bu başarının kıymetini Sultanlar Ligi ilk maçı öncesi gördük. Milyon dolarlık kadrosunun neredeyse tamamı mili oyuncu ile dolu bir spor takımı ile oynarken anladık. Tribünleri dolan bir maçta bunu daha iyi anladık. Maç saatinde bilet bulamayıp bütün ekibimize bilet soran Bolulu spor severlerimize cevap verirken anladık. Biz şunu anladık doğru yoldayız, biz şunu anladık daha yapılacak çok yapacağımız iş var."

“HEDEFLERMİZ DAHA BÜYÜK”

Her şeyden önemlisi spora aç, spora ilgi duyan, sporu seven bir kentte yaşamanın ve bu bilinçle yaptığımız işin kıymetini daha iyi anladıklarını belirten başkan Barut "Kulüp bünyemizde 2800 sporcumuz var. Nüfusumuza göre bu oran çok büyük gibi görünse de Bolu için bunun çok daha üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Bunu hedeflerken Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan'ın 'Bolu bir spor kenti olmalı' sözü ile hedefimiz daha da büyüdü. 16 olan branş sayımızı arttırmak için Cimnastik, Bilardo ve Kayak spor dallarında resmi işlemlerimize başladık. Branş sayımızı 19'a çıkartarak 'Bolu' adına aldığımız bu bayrağı çok daha yukarılara taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu

“7’DEN 70’E HERKESİ BU OLUŞUMUN İÇİNE ALMAK İSTİYORUZ”

Bu sporcu sayısı ve bu dinamizmin birlikteliği ile önemli bir görevi yürüttüklerini belirten Bolu Başkan  Barut "Bu işler öncelikle bir ekip işi. Bu yolda ilk olarak Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan'ın desteği bizim için çok önemli. Onunla birlikte Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şerafettin Çilkara ve ekibi, yönetim kurulumuz, idari personelimiz, teknik ekiplerimiz ve her şeyden önemlisi bize destek veren sponsorlarımız isteğimize arzumuza çok katkı sağlıyorlar. Tüm bu birliktelik Bolu'da yaşayan 7'den 70'e herkese spor yaptırma şevkimizi daha da arttırıyor. Amacımız sporcusu ve ailesi ile Bolu’da herkesi bu oluşumun içine dahil etmek.  Bu birliktelik ile Bolu'nun adını spor kenti olarak Türk Spor camiasına ezberletme adına çok önemli olacak" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.