VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU KIZILAY OLASI FELAKETLERE KARŞI HAZIR

21 Ekim 2021

.................................................

Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, olası bir felaket için aşevinden çadır ve gıdaya kadar tüm ihtiyaçların karşılanabileceği şekilde hazır olduklarını açıkladı. Kınacı, Bolu’ya yapılacak yeni aşevinin de önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını söyledi.

Engelsiz Çay Bahçesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kınacı, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi ile Sinop’un Ayancık ilçesindeki sel felaketinde afetzedelerin yardımına koşan Kızılay Bolu Şube personellerine AFAD tarafından gönderilen teşekkür belgelerini takdim etti. Kızılay tarafından Bolu’ya yapılacak aşevi için 2 bin 964 metrekare arsanın kendilerine tahsis edildiğini açıklayan Kınacı, “Şu an Kızılay Genel Merkezinde mimar ve mühendislerimiz tarafından projeleri hazırlanıyor. 4 katlı ve 4 bin 800 metrekare kapalı alanı olacak şekilde konferans salonu, eğitim salonlarının yer alacağı bir tesis olacak. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız.” diye konuştu.

90 BİN KİŞİYE YEMEK VERME KAPASİTEMİZ VAR

Bolu’da yaşanabilecek olası bir felakette 90 bin kişiye sıcak yemek verme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Kınacı, şunları söyledi:

“Şu an olası bir felakette 90 bin kişiye yemek verme kapasitesine sahibiz. Bolu şubesinin Türkiye’de ilk 10’a girmesinden dolayı Müge Anlı ve arkadaşları tarafından yaptırılan mobil aşevlerinden bir tanesi Bolu’ya verildi. Mobil aşevleri günlük bin 500 kişiye yemek dağıtımı yapılabilecek kapasiteye sahip. Mobil aşevleri kısa süre içerisinde felaket bölgesine ulaştırılabiliyor. Bunun dışında Bolu olarak Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlükleri ile yapmış olduğumuz sözleşme ile bir felaket anında mutfaklarını kullanma izinleri ve Yeniçağa Aşçılar Derneği ile yapmış olduğumuz sözleşme ile bir felaketten kısa süre sonra bölgedeki aşevlerini kullanma yetkimiz var. Üçüncü günün sonunda bu kapasitemizi 90 bine çıkartma kabiliyetimiz mevcut.”

KAN BAĞIŞLARI YÜZDE 40’IN ALTINA DÜŞTÜ

Kınacı, pandemi döneminde kan bağışlarının ciddi oranda düştüğüne dikkat çekerek, “Şu an kan bağışları yüzde 40’ın altına düştü. Günlük olarak ortalama 45 kişinin kan verdiği Bolu’da bugün bu rakam 15’lere kadar düştü. Vatandaşlarımıza ve hasta yakınlarına yönlendirme yapılmazsa günlük olarak verilen kan bağışları çok yetersiz. Bütün vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Çünkü hastalıklar devam ediyor. Kan ihtiyacı olan hastalıklar devam ediyor.” dedi.

 

 

1 yorum yapılmış
  • mehmetaliner
    22 Ekim 2021 • 22:36
    ulkede hergun bir felaket oldugu için biz de hazırız baskan :))
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.