VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"EVLERİN ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN YARDIMLARDA BULUNALIM”

13 Ekim 2021

........................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün genelgesi ile talimatlandırılan ve vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini alıp değerlendirmek üzere planlı ve düzenli olarak her ay yapılması ön görülen muhtar toplantıları kapsamında Bolu’da merkez mahalle ve köy muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda Bolu Valisi Ahmet Ümit’in başkanlığındaki Muhtarlar Toplantısı’na İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Haluk Saygılı, diğer tüm daire müdürleri, Muhtar Dernekleri Başkanları ile Merkez İlçe Mahalle ve Köy muhtarları katıldı.

“MUHTARLARIMIZ BİZİM ÇOK DEĞERLİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZDIR”

Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Bolu merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısında Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Önceki yıllarda yaklaşık her ay muhtarlarımızla programlı olarak bir araya gelirken, Koronavirüs ile mücadele sebebiyle yaklaşık bir buçuk yıldır yüz yüze toplantılar yapamadık. 2021 yılının başından itibaren aşı olma imkânı sağlanması üzerinde yavaş yavaş normal hayata doğru döndük ve dönmeye devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da ayda bir muhtarlarımızla yüz yüze bir araya gelmek suretiyle sorunlarımızı birlikte tartışacağız, paylaşacağız ve çözeceğiz. Ancak koronavirüs salgınının devam ettiğini biliyoruz. Salgınla mücadelenin en önemli çözümü aşı olmaktır. Bolu olarak aşılama oranımızı daha da yükseltmek için sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Onun için mahallenizde ve köyünüzde yaşayan vatandaşlarımıza salgınla mücadelede en etkin çözümün aşı olmak ve alınan tedbirlere tam olarak riayet etmek olduğunu anlatmalısınız. Aşı karşıtlarının söylemlerine itibar etmeyelim. Bizler bu topraklar üzerinde yaşayan insanlara hizmet sunmakla, onların huzur ve güvenliğini sağlamakla mükellefiz. Muhtarlarımız bizim çok değerli çalışma arkadaşlarımızdır” dedi.

“BİRÇOK ALANLARDA İYİLEŞTİRMELER YAPILDI VE İMKANLAR TANINDI”

Muhtarlık hizmetlerinin kurumsallaşmasının önemine değinen Vali Ümit, ''Muhtarlık, kadimden beri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında vatandaş-kamu arasında köprü vazifesi gören önemli bir müessesedir. Muhtarlık hizmeti Selçuklu ve Osmanlı Devleti zamanlarında da bazı kişi, kurum ve kuruluşlarca yürütülmüştür. 1829 tarihinden itibaren ve özellikle 1864 tarihli Vilayet Nizamnamesi ile birlikte muhtarlık müessesesi şekillenmeye başlamıştır. Son 20 yıldır da bu kurumun kurumsallaşması yönünde önemli mesafeler alınmıştır. Sizler de tarihi çok eskiye dayanan bu önemli müesseseyi, layıkıyla görevinizi ifa ederek devam ettiriyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan siz muhtarlarımıza ayrı bir önem veriyor ve Külliye’de muhtarlarla toplantılar yaparak bir araya geliyor. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde muhtarlarımızın özlük hakları, sosyal güvenlik hakları, toplu taşıma araçlarından faydalanma vb. birçok alanlarda iyileştirmeler yapıldı ve imkanlar tanındı. Muhtarlık müessesinin kurumsallaşması için Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ciddi çalışmalar yapılmakta ve en kısa sürede de maksimal seviyeye ulaşacaktır” dedi.

“YASALARA VE OBJEKTİF KRİTERLERE UYGUN OLARAK YERİNE GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR”

Muhtarlara hatırlatmalarda bulunan Vali Ümit; “Muhtarlık hizmetlerinin yasalara ve objektif kriterlere uygun olarak yerine getirilmesi gerekmektedir. Muhtarlarımız herkese adil ve objektif yaklaşarak görevinin sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Özellikle diğer muhtar adayları ile de birlik beraberlik içinde olalım. Köylerimizin veya mahallelerimizin sınırları içerisinde bulunan meralar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki diğer gayrimenkullere yapılan işgallere izin vermeyelim. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yerleşim alanı dışında ancak köy sınırları içerisinde yapılacak yeni yapılar yapılmadan önce mutlaka İl Özel İdaresinden izin almalarını sağlayalım. İçme suyu kaynaklarının korunması ve temizliğine özen gösterelim. İçme suyu depolarında otomatik klorlama cihazlarının çalışıp çalışmadığının, klorlama yapılıp yapılmadığının kontrolünü yapalım. Çevre temizliğine karşı duyarlı olalım. Köylerimizdeki katı atık sorunuyla ilgili köy halkını sık sık uyarmak suretiyle çevre kirliliğine yol açan bu durumun önüne geçelim. Köyünüzde veya mahallenizde yaşayan vatandaşlarımızı özellikle de öksüz ve yetimleri gözeterek sosyo-ekonomik durumlarını takip edelim, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle yakacak ihtiyacı başta olmak üzere mümkün olduğunca ihtiyaçlarını bir an önce karşılayalım” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERDE VE YARDIMLARDA BULUNALIM”

Ümit, “İl merkezimiz ve bağlı köylerinde de, ilçelerimize bağlı köy ve mahallelerde de yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla vatandaşlarımızın soğuktan etkilenmelerine fırsat vermeyelim. Fakir ve yakacak ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızdan hızla haberdar olalım ve gereğini yapalım. Köylerimizde konutların bacalarının temizlenmesinin, elektrik tesisatlarının kontrol edilmesinin ve değiştirilmesinin ehil kişiler tarafından gerekli güvenlik tedbirleri de alınmak suretiyle yapılması hususunda vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Başta dere yatakları olmak üzere su yolları üzerinde suyun geçişine engel olma ihtimali bulunan yapı, tesis ve müdahaleleri ivedi olarak ilgili kurumlara bildirelim.  İlimize öğrenim görmek üzere gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının çözümü için mahallelerimizde veya köylerimizde bulunan kiralık evlerin öğrencilere kiralanması için gerekli girişimlerde ve yardımlarda bulunalım” dedi.

“MUHTARLARA GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLEDİ”

Toplantıda muhtarların köy ve mahallelerinde karşılaştıkları sorunları ve talepleri dinleyen Vali Ümit, kendisine iletilen taleplerin çözüm yollarını anlatarak sorunların takipçisi olacağını söyledi, Muhtarlara görevlerinde başarılar diledi.

  • "EVLERİN ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN YARDIMLARDA BULUNALIM”
  • "EVLERİN ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN YARDIMLARDA BULUNALIM”
  • "EVLERİN ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN YARDIMLARDA BULUNALIM”
  • "EVLERİN ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN YARDIMLARDA BULUNALIM”
  • "EVLERİN ÖĞRENCİLERE KİRALANMASI İÇİN YARDIMLARDA BULUNALIM”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.