VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

221 YILLIK DAKTİLO SATIŞA SUNULDU

27 Eylül 2021

.........................................................

Her ayın son pazar günü Bolu Pazarında kurulan Antika pazarında paha biçilmez tarihe eserler hem fiyatlarıyla hem de görsellikleriyle vatandaşların ilgi odağı oldu. Pazarda, 221 yllık daktilo, 80 yıllık gemici telefonu ve Müslüm Gürses Plakları dikkat çekti.

Bolu Belediyesi’nin desteği ve katkılarıyla, Antika, Kültür ve Sanat Etkinliği Pazarı geçtiğimiz ay açılmasının ardından ikinci de gerçekleştirildi. Bolu pazarı içerisinde kurulan antika pazarında satışa sürülen ürünler büyük ilgi gördü. Pazarda satılan gramafonlar 3 bin ila 5 bin lira arasında satışa sunulurken, en pahalı antika ise 221yıllık Continental marka daktilo oldu. Bir değerli anti ise Ruslar tarafından 80 yıl önce gemilerde kullanılan manyetolu telefon 4 bin liralık fiyatlı dikkatleri çekti. Antika pazarının bir diğer değerli eseri ise Müslüm Gürses’in 1970 yıllarda çıkarttığı Müzik Ziyafeti adlı long play’ı olurken, 1930 yıllarda askerlerimiz kullandığı askeri diploması da ilgi çeken eserlerden biri oldu.

“30 SENEDİR BU İŞİ YAPIYORUM”

221 yıllık daktilonun en değerli antikalar arasında yer aldığını belirten Erol Çalışkan, “30 senedir bu işi yapıyorum. 1800’li yıllarda dünya genelinde ilk çıkan daktiloyu satışa sundum. Bu daktilonun gerçek değeri 10 bin lira civarında ama Bolu’da Pazar nedeniyle fiyatı 6 bin liraya kadar düşürdüm” derken, pazarın ikinci değerli antikası olan Rus yapımı manyetolu denizci telefonu oldu.

"80 YILLIK GEMİCİ TELEFONU"

20 senedir bu işle uğraşan Raşit Yazgan; “Bolu pazarı olması nedeniyle denizcilerin kullandığı 80 yıllık gemici telefonunu 4 bin liradan satıyorum. Antikacılık güzel bir meslek. Bir bakıyorsunuz ummadığınız bir antika çok pahalı fiyatlarla satılabiliyor. Bu meslekte fiyatlar her geçen gün değişiyor” dedi.

"PLAKLAR ARASINDA EN ÇOK İLGİYİ O ÇEKİYOR"

Pazarda en çok ilgiyi çeken ise Müslüm Gürses’in. 1970’li yıllarda çıkardığı müzik ziyafeti adlı long play olurken, bu plağı satışa sunan Şerif Çakır, “Bu plağın fiyatı şu anda bin lira civarında, plaklar arasında en çok ilgiyi Müslüm Gürses’in seslendirdiği long playlar çekiyor” açıklamasında bulundu.

  • 221 YILLIK DAKTİLO SATIŞA  SUNULDU
  • 221 YILLIK DAKTİLO SATIŞA  SUNULDU
  • 221 YILLIK DAKTİLO SATIŞA  SUNULDU
  • 221 YILLIK DAKTİLO SATIŞA  SUNULDU
  • 221 YILLIK DAKTİLO SATIŞA  SUNULDU
1 yorum yapılmış
  • cumhurhalk
    27 Eylül 2021 • 22:03
    o dakitilonun piyasaya çıkış yani üretim tarihi 1930 yıllarında nasıl oluyorda 221 yıl oluyor anlamış değilim haber yaparkende keşke bir araştırsaydınız.1801 yılında ilk kez İtalya'da Pellegrino Turri tarafından bir daktilo yapılmıştır. ilk yapılan daktilo bile 220 yaşındaysa bu nasıl 221 yaşında.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.