VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖYLÜLER İŞ MAKİNELERİNE KARŞI KOYDU

25 Ağustos 2021

.................................................

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde bulunan Ayman Yaylası'nda taş ocağı yapımı için çalışmalara başlayan iş makineleri köylüler tarafından engellendi. İş makinelerinin önünde durarak çalışmalara izin vermeyen köylüler nedeniyle çalışmalara ara verilmek zorunda kalındı.

Kıbrıscık ilçesinde bulunan Ayman yaylasındaki köylülerin hayvanlarını otlattıkları Karaköse mevkiinde ki merada taş ocağı için çalışma başladığını gören vatandaşlar, iş makinesinin önüne geçerek çalışmayı durdurdular.

“HAYVANLARIMIZ, EVLERİMİZ ZARAR GÖRECEK”

Çalışmaların olduğu bölgeye taş ocağı yapılacağını öğrenen köy sakinleri şu ifadelere yer verdi;
“Biz güzel Bolu ilimizin Kıbrıscık ilçesine giden yol üzerindeki güzelim Ayman Yaylası'nın sakinleriyiz. Padişah fermanıyla bizim dedelerimize ve nenelerimize verilen güzel yaylamız bugün taş ocağı yapmak için yok olma tehdidiyle karşı karşıya. Doğal güzelliklerimiz, ağaçlarımız, ormanımız, suyumuz, bu doğayı birlikte paylaştığımız hayvanlarımız, evlerimiz zarar görecek. Belki bir kısmı yok olacak. Biz Ayman Yaylası'nı dedelerimizden miras alan ve torunlarımıza miras bırakacak olan insanlar olarak, Yaylamıza, güzel Bolu'muza, Bolu dağlarının bu güzel ormanlarına yüzyıllardır olduğu gibi, bundan sonra da gözümüz gibi bakacağız, koruyacağız.”

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Yaylamızın burnunun dibinde, meralarımızda taş ocağı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için, dün yaylamıza gelen ve gelir gelmez kazıya ve yıkıma başlayan kepçelerin önüne yattık, ağaçların üstüne kapandık, onları sıkı sıkı kucakladık, koruduk. Nasıl izin veririz ata toprağımızın talan edilmesine? Biz bu topraklarda büyüdük. Çocuklarımızın ve torunlarımızın da bu topraklarda büyümesine engel olmak isteyenlere nasıl izin veririz? Nasıl? Ama bunu tek başımıza yapamayız. Bu mücadele bütün Bolu Halkının mücadelesidir. Bolu'muza, yaylalarımıza sahip çıkma mücadelesidir. Birilerinin bitmez tükenmez para hırsıyla ağaçlarımızı, ormanlarımızı yok etmesine artık dur deme mücadelesidir.”

“AĞAÇ KATLİAMINA KARŞI MÜCADELE EDELİM”

“Tüm Bolu halkını, Kıbrıscık Yolu üzerindeki yaylamızda yapılmak istenen taş ocağına karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Taş ocağı için ağaç katliamı yapılmasına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz. Memleketimizin her yerinden yangınlar, seller ve başka felaketlerle ilgili haberler geliyor. Doğanın dengesini bozarsak, bunun bedelini ödeyecek olan yine bizleriz. Güzel Bolu'muzun dengesini bozdurmayalım. Tüm halkımızı desteğe çağırıyoruz.”

  • KÖYLÜLER İŞ MAKİNELERİNE KARŞI KOYDU
  • KÖYLÜLER İŞ MAKİNELERİNE KARŞI KOYDU
5 yorum yapılmış
  • Bolulu
    25 Ağustos 2021 • 04:49
    Yazıklar olsun bu ağaç ve doğa katillerine Allah onları Kahhar ismiyle kahru perişan eylesin.
  • Ayhan
    25 Ağustos 2021 • 14:18
    Ya bu taş ocakları hep yerleşim yerlerinemi yapılır.baska hiç yer bulamadınız mı.
  • Sizkimsiniz
    25 Ağustos 2021 • 16:25
    El attınız doğaya verdiğini geri alıyor az akillanin canım çok şey yazmak istiyor ama şurada kalmış iki saat kapım calinsin istemiyorum alayı ş ....... siz siniz
  • Ormankyls
    26 Ağustos 2021 • 02:51
    Köyler Ormanlar bitti sıra köylülerin meralarınamı geldi
  • yle
    27 Ağustos 2021 • 04:18
    Ayman yaylası bir kere Bolu'nun değil Ankara dan kalkıp Bolu'ya yerleşim yapmışlar taş oçağını yayladan başka bir yere yapmaları lazımdı.Cevreye etkisi çok olur.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.