VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"TÜRKİYE, AFGANİSTAN DEĞİLSE ATATÜRK SAYESİNDEDİR"

17 Ağustos 2021

..............................................

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Afganistan’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Karsu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan "Yardım Kampanyası" tebliğini de yorumlayarak; “Madem halka yangında veya selde yardım edecek para yok. O halde neden Somali'ye 30 milyar dolar yollanıyor’ dedi.

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, Afganistan’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Karsu, “Etrafımızda yaşananlar, Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizi birlikte kurduğu silah arkadaşlarının Ulus-Devlet projelerinin ne kadar doğru olduğunu ve ne kadar doğru çalıştığını bir kez daha göstermektedir. Türkiye, bugün Afganistan değilse bunu Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet sayesinde kazanılmış olan güçlü bir ‘milli kimliğe’ borçludur.  Her ne kadar iktidarda siyasal İslamcı bir parti olsa da onun aziz hatırasına Ayasofya’da hakaret edilse de yine de insanlarımızı Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerin aksine ayakta tutan bir ülkü var. O yüzden ulusumuzun kurtarıcısı, Laik ve Seküler Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar şükran duysak azdır” şeklinde konuştu.

“MADEM HALKA YARDIM EDECEK PARA YOK. NEDEN SOMALİ'YE 30 MİLYAR DOLAR YAPILIYOR”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan "yardım kampanyası" tebliğini de değerlendiren Başkan Karsu, “Böyle bir yönetim dünya tarihinde görülmemiştir. Daha kayıplarımızın boyutunu öğrenemeden, acımızla yüzleşemeden, felaketlerin sabahında IBAN numarasıyla yüzleşiyoruz. ‘Güçlü Türkiye' sloganıyla yıllarca politika yaptılar, bugün gelinen noktada, IBAN devleti olduğumuzu görüyoruz” dedi. “Millete bugün IBAN numarası atanlar, daha birkaç gün önce, Somali'ye 30 milyon dolar hibe ediyordu” İfadelerini kullandı.

"HER FELAKETTE MİLLETE İBAN ATIYORLAR"

Karsu,“Milletimiz şimdi haklı olarak, 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' diye soruyor. Hükümetler yardım toplamaz. Hükümetler vergi toplar. AKP hükümetleri 20 yılda milletimizden 2 trilyon 311 milyar dolar vergi topladılar. Dış borç, iç borç, özelleştirmeler dâhil 2,5 trilyon dolar harcadılar. Kendilerinden önceki 79 yılda kullanılan kaynağın neredeyse 4 katını 19 yılda kullandılar. Ama her felakette millete IBAN numarası atmaya devam ediyorlar” dedi.

7 yorum yapılmış
  • Karyakal
    17 Ağustos 2021 • 07:15
    Biz biliyoruz ki mevcut iktidarın tüm yanlışlarına ve başarısızlıklarını rağmen iktidarda olması (anketlerde de birinci parti olması) sizin gibi beceriksiz muhalefettendir.
  • YILMAZBEKTA
    17 Ağustos 2021 • 09:32
    KAZIM ABİ AYNEN KATILIYORUM. BU SÖZLERİN ALTINA İMZMI ATARIM. SELMLAR.
  • VATANDARIZA
    18 Ağustos 2021 • 00:12
    KARSU ABİMİZ BU SEFER GÜZEL ŞEYLER SÖYLEMİŞ. AMA ÖNCEKİ GÜNKÜ MÜLTECİLERLE İLGİLİ TANJU BAŞKANA DESTEK VERMEMESİ HOŞUMUZA GİTMEDİ DOĞRUSU. BU SURİYELİ OLSUN DİĞERLERİ OLSUN BUNLARIN VARLIĞI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR VESSELAM
  • vildan
    18 Ağustos 2021 • 01:24
    Eee Yunanın...bulgarın...iranın...azerbaycanın..ve dahasının M Kemali yok..onlar Aganistan değil...hem ne var Afganistanda işgalcı kominist rusla 30 yıl savaşmş yenmiş vahşi batı ABD NATO ile savaşmış yenmiş modern silahlara mavzerle kafa tutmuş kuruluş savaşı vermiş..yerel kıyafetleri onlar illa batı gibi mi olacaklar..solcu olsalar özgürlük için savştı dersiniz...Pakistanın Atası yok ATAMU var bizimde 10 yıl marşımız heykelimiz..
  • Kalsnm
    18 Ağustos 2021 • 04:06
    Sayın Karsu Suriyelilere destek çıktınız. Afganlar da kalsın mı?
  • vildangibiolmayn
    19 Ağustos 2021 • 11:57
    vildan gibi olmayın abiler ablalar daha Türkçesi bile yok saydığı ülkelerin sayısından 10 15 katından fazla ülkede (daha da fazla olabilir) ATATÜRK Heykeli yer alıyor Japonlar Koreliler bile Atatürk'ü seviyor hatta hayatı bile anlatılıyormuş duyduğuma göre bu 2 ülkeden birisinde bir de şu var Pakistan'ın atomu var diye laf atıyor sanki kullanabilecekler olası bir savaşta :D
  • BOZKURTLARBURADA
    19 Ağustos 2021 • 16:12
    TANJU REİSE NEDEN DESTEK VERMEDİNİZ
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.