VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇOCUKLARDA KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

26 Temmuz 2021

......................................................................

Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu günlerde taşıyıcı özelliklerinden dolayı oldukça önemli etkenlerden olan çocuklarımızda dikkat edilmesi gereken bazı koronavirüs belirtileri mevcuttur. Uzmanlar tarafından açıklanan bu belirtilerle ebeveynler, dikkatli ve bilinçli olmaları konusunda uyarılıyor.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre koronavirüs insanları farklı şekillerde etkileyebilir. Bazıları hafif ve orta şiddette semptomlar geliştirirken, ölümcül virüsün şiddetli semptomlarını yaşayabilir. Şimdiye kadar ülkemizde, çocuklarda yetişkinlere göre çok daha az koronavirüs enfeksiyonu vakası bildirildi. Bazı çocukların vücudu, virüs bulaştıktan birkaç hafta sonra belirleyici tepkiler göstermeye başlayabilir. Çocuklarda uzmanlar tarafından açıklanan virüs semptomlarıyla karşılaşıldığı zaman hemen bir doktora götürün ve kontrolünüzü yaptırın. Semptomların bazıları var bazıları yoksa bu sizi doktora gitmekten alıkoymasın.

İşte çocuklarda koronavirüs semptomlarından bazıları

ATEŞ VE TİTREME

Çocuklarda koronavirüsün ilk belirtilerinden biri vücut sıcaklığındaki artıştır. Bir çocuğun ortalama normal vücut ısısı yaklaşık 36.5- 37°C'dir. Ateşte ani bir yükselme ile birlikte kas ağrısı, titreme, öksürük, baş ağrısı veya aşırı yorgunluk gibi başka belirtiler.

BURUN AKMASI

Bir günden uzun süredir yaşanan boğaz ağrısı, tıkanıklık gibi soğuk algınlığı semptomlarının eşlik ettiği bir burun akıntısı.

NEFES ALMADA SORUN

Delta varyantında hastalar arasında fark edilen ölümcül koronavirüs enfeksiyonunun yaygın semptomlarından biri, nefes almada zorluk veya vücudun oksijen seviyesinde keskin bir düşüştür. Koronavirüs olan bir çocuk nefes alırken sorun yaşayabilir. Bunun nedeni, virüsün akciğerleri etkileyerek solunum sorunlarına yol açmasıdır.

KOKU VE TAT KAYBI

Uzmanlara göre, koronavirüs olan çocuklarda koku ve tat kaybı yetişkinlerden daha fazla. Baş ağrısı ve ateş gibi grip benzeri belirtilerle birlikte koku ve tat kaybı. Ancak Delta varyantında tat ve koku kaybının sık görülen semptomlar arasında olmadığını unutmayın.

İSHAL

Her ebeveynin bilmesi gereken bir diğer önemli semptom ishaldir. Yaz aylarında sıkça yaşandığından önemsiz görülebilir ancak önemli bir semptomdur. Karın ağrısı, karın krampı, sulu dışkı ve ishal, ciddiye alınmalı. İshal ayrıca su kaybına, göz kuruluğuna ve daha az enerjiye neden olabilir.

1 yorum yapılmış
  • Yusuf
    2 Ekim 2021 • 10:42
    İshal
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.