VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA 66 FETÖ ÜYESİ ARANIYOR

24 Temmuz 2021

....................

Haber: Mutlu YUCA

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, “Şu ana kadar FETÖ’den işlem yapılıp hakkında yakalama bulunan ve hala soruşturma işlemleri devam eden 66 şüpheli var. Bu şüpheliler hakkında yakalama ve yasal prosedür işlemleri devam ediyor” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Kurban Bayramı Gazetesi’ne konuşan Başsavcı Ahmet Bektaş, Bolu’da FETÖ davaları kapsamında 66 şüphelinin arandığını ifade etti. Bektaş, “Bolu’da hem ilin ana yapısıyla ilgili hem diğer kurumlara gizlenmiş FETÖ üyeleri ile ilgili hızlı bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmalar yapıldı. Mahkemeler FETÖ üyelerinin yargılamalarına başladılar. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bugüne kadar 3 bin 227 FETÖ üyesi hakkında işlem yapıldı. İl nüfusuna göre az bir rakam değil. Şu ana kadar FETÖ’den işlem yapılıp hakkında yakalama bulunan ve hala soruşturma işlemleri devam eden 66 şüpheli var. Bu şüpheliler hakkında yakalama ve yasal prosedür işlemleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÇATI DAVASI SONUÇLANDI

FETÖ’nün Bolu’daki çatı davası Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.  O dosyada 117 sanık yargılanıyordu. Bu sanıkların bir kısmı beraat etti bir kısmı da 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası aldı ve Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay tarafından cezası onananlar yakalanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.

43 DOSYA DEVAM EDİYOR

“Şu an mahkemelerde FETÖ üyeliğinden 43 dava dosyası devam ediyor. Bizim ana dosyamız karara bağlandı. O ana dosyası hariç diğer dava dosyalarında kırmızı bültenle aranan o nitelikte bir FETÖ üyesi yok. Bolu ilinde onunla ilgili bir tespit yok.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.