VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DÖRTDİVAN OSB’DE YATIRIMCILARA TEŞVİK

23 Temmuz 2021

................................................

HABER / MUTLU YUCA(BGC BAYRAM GAZETESİ)

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Dörtdivan’da kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde yapılacak yatırımların dördüncü bölge teşviklerinden yararlanacağını açıklayarak, “Şu anda Dörtdivan ilçemizde sanayici ve yatırımcılarımız için ciddi bir fırsat kapısı aralandı.” dedi.

Bolu Karma ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 85 parselin tamamının, Gerede’de Deri İhtisas Sanayi Bölgesi’nde bulunan 129 parselin 127’sinin ve Gerede Organize Sanayi Bölgesinde ise 46 parselin tamamının tahsis edilmesi nedeniyle Dörtdivan’a yeni organize sanayi bölgesi kurulmasına karar verildi. Yeni organize sanayi bölgesi Anadolu Otoyolu kenarındaki Doğancılar ve Gücükler Köyü sınırları içerisinde kalan 65 hektarlık alana kurulacak. Dörtdivan organize sanayi bölgesi için şimdiden 46 firma tarafından ön talep başvurusu yapıldı.

ATEŞ’TEN YENİ OSB DEĞERLENDİRMESİ

İlçelerde yatırım ve istihdamın artması ve göçün tersine çevrilerek yerinde iş ve aş imkanı oluşturulması için çalıştıklarını vurgulayan Ateş, “Yerelde kalkınmanın tesis edilmesi il merkezimiz ile birlikte ilçelerimizin de benzer bir gelişim ve kalkınma ivmesi yakalaması ilin topyekün kalkınması için kritik öneme sahiptir. Bu doğrultuda, ilçelerimizin yatırım cazibesini artıracak birtakım dokunuşlara ihtiyaç bulunmaktadır.  Dörtdivan ilçemizde organize sanayi bölgesi kurulması, bu açıdan bakıldığında ilçemize önemli bir dokunuş niteliğindedir.” diye konuştu.

İLÇELERİN YATIRIM TEŞVİKLERİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLDU

Sosyo ekonomik gelişmişlik durumlarına göre ilçelerin yatırım teşvik durumlarının gözden geçirilmesi için TOBB kanalıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yoğun girişimlerinin olduklarını ifade eden Ateş, şunları söyledi:

“Bolu, bilindiği gibi yatırım teşviklerinde ikinci bölgede yer almaktadır. Ancak ilçelerimiz il merkezimiz ile benzer bir gelişmişlik çizgisine sahip olmadıkları İçin teşvikler konusunda en büyük dezavantajı yaşanmaktaydılar. Yapılan girişimlerin sonuç vermesi ve bakanlığımızın da buna destek vermesi sonucunda yapılan son teşvik düzenlemesinde, Yeniçağa ilçemiz gibi Dörtdivan ilçemiz de üçüncü bölgeye alındı, Dörtdivan OSB’de yapılacak olan yatırımlar ise dördüncü bölge teşviklerinden yararlanma şansına sahip oldu. Dolayısıyla şu anda Dörtdivan ilçemizde sanayici ve yatırımcılarımız için ciddi bir fırsat kapısı aralandı. Yeniçağa ilçemizdeki organize sanayi bölgemizde de süreç tamamlanma aşamasına geldi. Yakın bir zamanda yatırımcılara tahsisler başlayacak. Dörtdivan organize sanayi bölgesinin de hayata geçmesiyle birlikte yatırım ve istihdam açısından ilçelerimizin gelişme ve kalkınması sürecinde çok önemli bir dönemeci geride bırakmış olacağız.”

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.