VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇOCUKLARA SURVİVOR PARKLARI GELİYOR

21 Temmuz 2021

........................

Haber: Mutlu YUCA - Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın, bu yıl içerisinde kentin farklı mahallelerine çocuklar için özel olarak tasarlanmış survivor parkları yapılacağını söyleyerek, “Beyin gelişimleri ve becerileri için farklı sorular ve cevaplar şeklinde labirent parklarda tasarladık. Çocukların sadece bedensel hareketle değil beyinlerini de çalıştırarak hareket etmelerini sağlayacağız” dedi.

Bolu’da 1.5 milyon metrekarelik alan içerisinde ağaç dikiminden çiçek üretimine park, refüj ve kavşaklardaki güzelleştirme çalışmalarından sinekle mücadeleye kadar geniş yelpazede hizmet veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kenti güzelleştirmek için çalışıyor. 215 kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirten Aylin Aydın, “Çalışan işçi grubumuzu belirli gruplar halinde çapa, budama, marangozhane, demir atölyesi, üretim ve tesviye olarak gruplara ayırmış bulunmaktayız. Her grubun başında o işle ilgili usta öğretici bir kişiyi görevlendiriyoruz. Çalışmalarımızda peyzaj süs bitkileri, mevsimlik çiçek ve tıbbi aromatik bitkiler üretiyoruz. Bu üretimleri sahalarda, orta refüjlerde, dönel kavşaklarda ve parklarımızda kullanıyoruz. Bu yıl daha çok tıbbi aromatik bitkilere önem verdik. Lavanta, lavantin, tıbbi nane gibi türler doğal sinek kovucu bitkiler. Hoş kokuları ve güzel renkleri sayesinde de göze de hitap ediyor.” şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARDAN SURVİVOR PARKI TALEBİ GELDİ"

Bu yıl içerisinde çocuklar için özel olarak tasarlanmış parklar yapılacağını kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl 16’sı ihale ile olmak üzere 6 tane de kendimiz park yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl çocuklardan survivor parkı yapılması için çok talep geldi. Onlara güzel bir survivor alanı yaratmak istiyoruz. Enerjilerini bu parkurlarda atsınlar. Beyin gelişimleri ve becerileri için farklı sorular ve cevaplar şeklinde labirent parklar tasarladık. Çocukların sadece bedensel hareketle değil beyinlerini de çalıştırarak hareket etmelerini sağlayacağız.”

VATANDAŞLARA SİVRİ SİNEK VE KARA SİNEK UYARISI

Vatandaşlara evlerinin önünde yada bahçelerindeki boş kapların iki günden fazla suyla dolu bekletilmemesi gerektiğinin altını çizen Aydın, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak sadece üretim, marangozhane, demir atölyesi ve park yapımı olarak değil ayrıca sinek ve kara sineklerle de mücadele ediyoruz. Çok hassas işlemler yapıyoruz. Su dolu saksılar, eski boya kutuları, çiçek sulama kapları, bahçe arabaları gibi malzemelerin iki günden fazla su ile dolu beklememesi gerekiyor. Bu sular sivrisinek üreme alanı oluşturmaktadır. Organik atıklarda kara sinek oluşturmaktadır. Çöplerin atılmış olduğu alanlar, gübreler çok dikkatli şekilde poşetlenerek atılmalı. Herkes kendi çöpünü özen göstererek atarsa sinek ve kara sinek mücadelesinde daha etkin mücadele ederiz” ifadelerini kullandı.

9 yorum yapılmış
  • dede
    21 Temmuz 2021 • 13:04
    Duymuşsunuz heççonun hençeri var da nasıl? Mahalle aralarına yerleşkelerin göbeğine basket sahası yapıp sabahtan gece yarılarına kadar bağırtı küfür çığlık pat pat top sesi dinletiyorsunuz millete...buyurun gelin gecenin 02 de arabasının müzik sesini açmış basket sahasında top oynayanların gürültüsünü dinleyin..bebelerimiz uyuyamıyor yaşlılarımız gürültüden huzursuz.kulaklarınız çok çınlıyordur...pat..pat..pat..küfür bağırtı çığlıksaat 10
  • ManeviBolulu
    21 Temmuz 2021 • 22:47
    Bolunun parklarına çeşmelerine lütfen laf etmeyin teşekkür edin şükredin emeği geçen herkesten Allah razı olsun çocuk sesleri yaşam enerjidir Allahım daim etsin
  • parkmagduru
    21 Temmuz 2021 • 14:46
    ewinizi satarken parkin yaninda diye fiyat yukseltmeyi bilirsiniz sese de katlanin bi zahmet
  • EmrahGzler
    22 Temmuz 2021 • 07:00
    BİR ŞEHİR YANAR İÇİMDE Bir Şehir Yanar İçimde Bir yıldız kayar, afili gecelerde, Tut tutabilirsen beni o vakit, Bir kısrağın en şahlanmış hali içimde, Bir kaplanın kükreyişi zihnimde, Bir aşkın en hüzünlü şarkısına seni yazarım, Kimse bilmez, sensizliğimde yanarım Yine de yıldız yıldız üşürsün gökyüzünde. Bir şehir yanar içimde, Seni ,bensizliğime saklarım o vakit, Her bir göz yaşım sen olursun, Yetmez bir düş, bir hayal, olursun, Yetmez kor
  • dede
    22 Temmuz 2021 • 10:56
    parkın yanında olunca fiyat mı yükseliyormuş...buyur gel...sesden geçtik bağırma küfür çığlık saat 02 sen gel katlan dayı...ha bu araa kiracıyım...basket sahası yanında ev tutmayın derim...bebeniz uyuyamaz..
  • Emineelikta
    22 Temmuz 2021 • 10:59
    Bir Bolulu olarak nefes aldığımız parkların çoğalmasından ve bakımından çok memnunuz. İki senedir çocuklarımız pandemiden ötürü evde kaldığından hareket alanı sağlayacak özellikle spora destek olan basketbol ve futbol sahaları için teşekkür ederim.
  • 22 Temmuz 2021 • 11:05
    Bolu da artan park ve yeşil alan sayılarını takdirle karşılıyoruz
  • Kenan
    22 Temmuz 2021 • 11:26
    İkisi de kendince haklı. O vakit çözümü siyasiler üretmeli. Belediye meclisinde herkes temsil ediliyor, e bi zahmet tuzluk gibi oturmasınlar da çözüm üretsinler bu konuya da. Yorum yapmak kolay da inaktif gönder tuşuyla göndermeye çalışmak sıkıntı. Bunu da site bilgi işlemi çözsün.
  • MakbuleErdem
    23 Temmuz 2021 • 02:01
    Müdüründen çalışanına çok çalışkan bir ekip, küçük çocuklar için de oyun parkı talep ediyorum Aylin hanımın dikkate alacağına eminim .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.