VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KIRMIZI ET KULLANIMINA DİKKAT!

17 Temmuz 2021

............................................................

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle etler ile ilgili uzman kişilerden uyarı ve bilgilendirmeler geldi. Uzmanlar et kesecek olan vatandaşlara kırmızı etin uygun kullanımını anlatarak, “Uzun vadede dolapta bekletmek istediğimiz etlerimizi derin dondurucuya, kısa vade de kullanmak istediğimiz etleri de dolabın alt kısımlarına koymalıyız. Kurban eti dolaba bozuk bir şekilde girmez ise bir sene de dursa o ete bir şey olmaz” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı vatandaşların aklına kırmızı etin tüketimi ve saklanması ile ilgili soruları getirdi. Bilinçli et tüketimini arttırmak isteyen uzman kişiler konuyla ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları gereken konularda uyardı.

Uzmanlar konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“KIRMIZI ET YIKANMAMALI”

“Uzun vadede dolapta bekletmek istediğimiz etlerimizi derin dondurucuya, kısa vade de kullanmak istediğimiz etleri de dolabın alt kısımlarına koymalıyız. Kurban eti dolaba bozuk bir şekilde girmez ise bir sene de dursa o ete bir şey olmaz. Kurban kesildikten sonra etinin dışarıda saklanması gereken süreyi aşarsak ya da çok kısa sürede eti derin dondurucuya koyarsak etin sıcak soğuk çarpışmasıyla etin bozulmasına neden oluruz. Buzluğa koymayıp dolabın alt kısmında beklettiğimiz etlerimizi 2-3 gün içerisinde tüketmeliyiz. Tüketmediğimiz etleri ise ya kavurarak ya da kavurmadan buzluğa tekrar almamız gerekiyor. Ayrıca etin yıkanması da lezzetinin gittiği anlamına gelir. Yeterli ısıda pişirilmesi zaten bakterilerin yok olmasını sağlayacaktır. Kurbanlık etlerin poşetlerinde uzun süre saklanması etin yeşil renge dönmesini sağlar, bu yüzden dikkatli olunmalıdır.”

“KAVURMA DANANIN KABURGA KISMINDAN YAPILIR”

Kurban etinin hangi bölgesinden kavurma yapılması hakkında bilgi veren Çatmabacak, “Kurban etinin kavurması dananın kaburga kısmından ve az yağlı olan kısımlarından yapılırsa hem lezzetli hem de yumuşak olur. Kavurmayı ise teflon tencerelerde yaparsak et daha yumuşak hale gelir. Saç kavurma yaparken öncelikle bir parça kuyruk yağı eritmemiz gerekiyor. Kurban etinden bonfile dananın antrikot kısmından öneriyoruz. Bonfile yumuşak olur ve yağsız olduğu için antrikot kadar lezzetli olmaz. Kesinlikle dananın antrikot kısmından bonfile yaparlarsa tadına doyum olmaz. Kurban etinin kaburga kısmından kıyma yaparsak biraz daha yağlı kıyma olur. Gerdandan hayvanın kürek kısmı dediğimiz yerlerden yaparlarsa biraz daha yağsız olur. Kurban etinin kavurması dananın kaburga kısmından ve az yağlı olan kısımlarından yapılırsa lezzetli olur."

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.