VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

METİN’DEN ATA TOHUMLARINIZI GETİRİN ÇAĞRISI

10 Temmuz 2021

.................................................

Bolu’da ata tohumlarından sebze ve meyvelerin üretildiği tarım alanlarını gezen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, vatandaşlara ellerindeki ata tohumlarını bakanlığa veya il, ilçe tarım müdürlüklerine getirmeleri çağrısında bulunarak, “Bakanlık bünyesinde üç gen bankasını kuruyoruz. Sadece domateste bin 500 çeşit tohumumuz elimizde mevcut. Ata tohumlarını koruduk ve korumaya devam edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Platformu Tarım Kurulu üyesi Serdar Özşahin’in Okçular köyü mevkiinde içerisinde seralarında bulunduğu tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar’ın da katıldığı inceleme gezisi sırasında Metin, Özşahin’den tarım çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Metin, meyve ve sebzelerin yetiştirildiği ata tohumları koruma çoğaltma ve gelecek nesillere aktarma projesi uygulama bahçesini gezerek alanda uygulanan tarım çalışmalarını inceledi.

Devlet olarak üretim yapmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirten Metin, “Bolu’da özellikle önümüzdeki dönemde seracılık yapmak isteyen üreticilerimizi destekleyeceğiz. Katma değerli üretim yapacağız. Atadan dededen elinizde, evinizde ve ambarınızda miras kalmış bulunan tohumlarınızı Tarım ve Orman Bakanlığına ulaştırın. Veya il ve ilçe tarım müdürlüklerine giderek Berker bey’e ulaştırın.” diye konuştu.

ÜÇ GEN BANKASI KURUYORUZ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üç gen bankası kurulacağını açıklayan Metin, şunları söyledi:

“Türkiye’de tohum noktasında zaman zaman İsrail’den Hollanda’dan alıyoruz diye haberler çıkıyor. Biz tohumumuzu ne İsrail’den ne Hollanda’dan alıyoruz. Şu an tohum ihracatı tohum dış ticaretinde fazla veren bir ülke konumuzdayız. Tohum ithalatı yaptığımız gibi tohum ihracatı da yapıyoruz. Türkiye’de kışlık sebze hariç tahıl, bakliyat ve yazlık sebzelerde ülkemizin zenginliğini koruduk ve korumaya devam ediyoruz. Bakanlık bünyesinde üç gen bankasını kuruyoruz. Sadece domateste bin 500 çeşit tohumumuz elimizde mevcut. Ata tohumlarını koruduk ve korumaya devam edeceğiz”

2 yorum yapılmış
  • ifi
    10 Temmuz 2021 • 23:10
    Bizim bildiğimiz Ak parti yerli tohumu yasakladı yıllar önce
  • Oldschool
    13 Temmuz 2021 • 03:36
    Sayın Fatih Metin mensubu bulunduğun AKP 2006 yılında ata tohumunu ekilmesini ve satışlarını yasakladı tek kullanımlık suni tohum verdiniz çiftçiye.Yıllardir bu milleti GDO sebze ve meyveyle sizler zehirliyor ve utanmadan reklamını yapıyorsunuz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.