VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BEYAZ ET FİYATLARINA ZAM GELDİ

28 Haziran 2021

............................................

Temmuz ayında başlayacak olan normalleşme ile hevesle beklenen günler için vatandaşları üzen bir haber geldi. Bolu’da Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 25’i karşılanırken, son zamanlarda tavuk eti fiyatlarına yapılan zam yüzde 20’leri buldu.

Koronavirüs salgını sürecinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve restoranların kapalı olması sebebiyle en çok etkilenen sektörlerden olan beyaz et sektöründe bazı firmalar üretimi durdurdu. Üretimin azalması ve ham madde fiyatlarındaki artış beyaz et fiyatlarında yükselmeye neden oldu. Beyaz et üretiminde zam miktarı yüzde 20’lere ulaştı. Artışın yaşandığı beyaz et üreticileri, büyük bir artışın olmadığını ve hammadde fiyatlarının ikiye katlandığını dile getirdi. Üreticiler tarafından, pandemi sürecinde satışların düştüğü ve bu sürede birçok beyaz et üreticisinin zarar ettiği durumuna da ayrıca dikkat çekildi.

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    28 Haziran 2021 • 02:16
    Anlamadığım kırmızı et üretenlerde yemini alıyor onlarda hammadde alıyor ama beyaz et kadar zam yapmıyor 800 gr kanat 45 lira biraz vicdan halk bu beyaz eti nasıl yesin bir tavuğun maliyeti nekadar birde beyaz et Bolu'da üretiliyor dışarıdaki vatandaşlardan daha pahalıya yiyoruz
  • Koroglu
    28 Haziran 2021 • 05:42
    Beyaz et yemege gerek yok kanat alıcan kırmızı et fiyatına yarısı kemik
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.