VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SINAVSIZ TIP FAKÜLTESİ İDDİALARINA AÇIKLAMA GELDİ

25 Haziran 2021

.................................................

Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınavsız tıp fakültesi okuyabileceği iddialarını yalanlayan İletişim Bşakanı Fahrettin Altun, protokol kapsamında yalnızca askeri öğrencilerin değişimi yapılabileceğini söyledi.

Bugün ortaya atılan Türkiye'nin Katarlı öğrencileri sınavsız okutacağı iddiasının ardından tepkiler çığ gibi büyürken, iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN AÇIKLADI

Türkiye ile Katar arasında imzalanan "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İş birliği" protokolüyle Katarlı öğrencilerin belirli kontenjanlara göre tıp, diş hekimliği ve eczacılık alanlarında sınavsız eğitim alacağı iddiasının yalan olduğu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklandı. İddialarda hiçbir Katarlı öğrenci için YKS şartı aranmayacağı ve her öğrencinin Türkiye'de sınavsız eğitim alabileceği belirtilirken, durumun askeri sağlık alanında denklik üzerinden gerçekleşeceği belirtildi.

HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

İddialara yönelik açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bazı yayın organlarında 'Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi' şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye ve Katar arasında imzalanan 'Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü' sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır" dedi.

ASKERİ MİSAFİR PERSONEL VE MİSAFİR ÖĞRENCİLER

Beş yıl süreyle geçerli olacak anlaşma, Türkiye'deki sağlık eğitim kurumları ve hastanelerini, Katar'da ise askeri sağlık eğitim kurumları ve hastanelerini kapsıyor. İlgili dallar ise tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve sağlık alanındaki diğer eğitimlerin çeşitli dallarını kapsıyor. Buna göre eğitim amacıyla gönderilecek askeri misafir personel ve misafir öğrenciler, taraflarca mutabakat çerçevesinde, kabul eden tarafın mevzuatına ve imkanlarına uygun olarak seçilecek. Eğitim süresi de kabul eden tarafın mevzuatına göre belirlenecek. Kontenjanlar da iki ülkenin eğitim kurumları tarafından her sene yeniden belirlenecek.

EĞİTİM DİLİ

Eğitim dili Türkiye'de Türkçe/İngilizce, Katar'da Arapça/İngilizce olacak. Süre bir yılı aşarsa Türkiye'de Türkçe, Katar'da Arapça eğitim verilecek. Taraflar karşılıklı olarak lisan öğrenme imkanı da sunacak.

EĞİTİM-ÖĞRETİM MASRAFLARI VE ÜNİFORMA GİDERLERİ

Öğrencilerin gidiş dönüş ulaşım masraflarını ise gönderen taraf karşılayacak. Faaliyetlerin ücretli, ücretsiz veya cari/indirilmiş ücret karşılığında düzenlenmesine kabul eden taraf karar verecek. Kabul eden tarafın faaliyetlerin ücretsiz düzenlenmesine karar vermesi durumunda ise düzenleme şöyle, "Misafir personelin aylık ücret, eğitim-öğretim masrafları, uzmanlık eğitimi gören doktorlar için nöbet ücreti ve üniforma masrafları ile; misafir öğrencilerin eğitim süresince iaşe ve ibate, harçlık, Tıp Fakültesi 6'nci sınıf öğrencilerine intörn eğitimi döneminde ödenen ücretler, eğitim-öğretim masrafları ve üniforma giderleri kabul eden taraf tarafından karşılanacak."

 

7 yorum yapılmış
  • Bolulu
    26 Haziran 2021 • 00:09
    Bir tek bu gazetede böyle bir haber var diğer gazeteler bu şekilde yazmıyor.Kime inanalım.
  • Aydn
    26 Haziran 2021 • 01:05
    Katar katar para VERDİLER...şimdi ise karşılığını alıyorlar..şaşırmadık..
  • Nuri
    26 Haziran 2021 • 03:26
    İstanbulda yaşıyorum memleketim Bolu ben hiç katarlılara rastlamadım yada zengin paralı insanlar onlardan zarar gelmez
  • Bolulu
    26 Haziran 2021 • 05:07
    Dün başka telden çalıyordunuz
  • Mehmet
    26 Haziran 2021 • 13:51
    Ne oldu? Dünkü yalan haberiniz ile ilgili bir ÖZÜR dileme erdeminde bulunabilir misiniz? Yoksa o kadar Erdemli değil misiniz?
  • Yazkmemleketime
    28 Haziran 2021 • 01:11
    Aslında şu ayrıntıyı gözden kaçırıyorsunuz ülkemizde şuan mevcut Askeri Sağlık kurumu bulunmamamktadır malum kapatalım sivil üniversite hastanesi yapıldı
  • Suat
    28 Haziran 2021 • 09:34
    Hak önceliği bu vatanda doğmuş askerliğini yapmış mücadelesini sürdürmüş olanların hakkıdır bu vatanı her türlü tehlikelere karşı kendi çocuklarımızla koruyorsak öncelik onların sayın bakanın açıklamaları için teşekkür ederiz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.