VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜLKÜ OCAKLARINDAN ANLAYARAK HIZLI OKUMA YAZILIMI

23 Haziran 2021

.....................................

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ‘Odak2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı’ geliştirdi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, Odak2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı'nın ilk etapta 10 bin öğrenciye ücretsiz dağıtıldığını açıkladı. Özkalem, “3-4 saatte okunan bir metni 1 saatte okunacak seviyeye getiriyoruz” dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, yapay zeka teknolojisi ile alanında uzman kişiler tarafından ‘Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı’ geliştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Cihan Özkalem, "Kitap okumada ve okuduğunu anlama konusunda dünya ortalamasının gerisindeyiz. Türkiye'de herkes kitap okuma oranlarının düşük olmasından yakınıyor. Fakat kimse bu konuda ne tür çözümler üreteceğini konuşmuyor. Aslında kitap okuma sorunu sadece Türkiye'de değil, dünyada küresel bir sorun haline gelmiş durumda. Biz araştırdık ve çözüm yolları için uğraştık. Araştırmalar sonucu şunu gördük, okuma tekniklerini bilmiyoruz. Göz kaslarımız zayıf göz tembelliğimiz var. Okuduğumuzu anlamıyoruz. Odaklanamıyoruz. Çünkü aklımıza başka konular geliyor. Bir gencimiz bu teknikleri bilmediği için eline aldığı kitabı 30-40 sayfa okuyor. Okuduktan sonra uzun bir süre geçiyor. Okuduğunu anlamammış ve odaklanamamış oluyor. Bunun neticesinde kitabı bir kenara bırakıyor. Sonuç olarak kitap okuma oranlarının düşük olmasının en önemli sebebinin zaman ve odaklanma olduğu ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

“KİŞİNİN GÖRSEL ZEKA KAPASİTESİNİ VE BEYNİN FOTOĞRAF HAFIZASINI GELİŞTİRİYORUZ”

Başkan Özkalem, "Ülkü Ocakları olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için çözüm arayışına girdik. ODAK2023 isimli yapay zeka içeren bir yazılım geliştirdik. Bu yazılım içerisinde yer alan aktivitelerle kişinin okuma hızını ve anlama kapasitesini geliştiriyor. Bu yazılımın içinde bulunan oyunlarla kullanıcıya göz kası egzersizleri yaptırıyoruz. Göz, beyin ve hafıza arasındaki koordinasyonu güçlendiriyoruz. Metinlerle kişinin anlam kapasitesini ve okuma hızını test ediyoruz. Sonrasında yazılımın yapay zeka özelliği sayesinde kişiye özel egzersiz ve metinlere çalışmasını sağlıyoruz. Kişinin görsel zeka kapasitesini ve beynin fotoğraf hafızasını geliştiriyoruz. Bu sayede 3-4 saatte okunan bir metni 1 saatte okunacak seviyeye getiriyoruz. Ayrıca gözler hızlı okumayı başarabildiği için odaklanma meselesi de ortadan kalkıyor ve beynin anlama kapasitesi gelişiyor. Okunan metin hafızasında kalıcı hale gelmesi sağlanıyor. Bunların yanı sıra yazılım ekranında görünen kişisel veri grafikleri ile hangi seviyeden ne kadar sürede hangi seviyeye geldiğinizin analizini görerek kendi gelişimini takip edebiliyor. Birçok sınavda öğrencilerin 'Soruları yetiştiremedim' mazeretini ortadan kaldırıyoruz. Bu sayede öğrenci kardeşlerimizi okuduğunu hızlı bir şekilde anlayacak ve soruları hızlı bir şekilde cevaplandırma şansı bulacak" ifadelerine yer verdi.

 

  • ÜLKÜ OCAKLARINDAN ANLAYARAK HIZLI OKUMA YAZILIMI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.