VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BOLU'DA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

22 Haziran 2021

............................................

21 yaşındaki tıp öğrencisi Altarhan Kan, beyninin damarlarının tıkanması sonucu felç geçirdi. Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorların çabaları sonucu genç hasta sağlığına kavuştu.

Bartın Devlet Hastanesine başvuran Altarhan Kan, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezine sevk edildi. Beyninin solunum ve dolaşım fonksiyonları bölgesini etkileyecek damarlarının tıkanması sonucu bilinç kaybı yaşayan ve felç geçiren genç hasta, Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi inme ekibi tarafından acilen anjiyoya alındı. Doç. Dr. Muhammed Nur Ögün, Uzm. Dr. Ahmet Yabalak, Dr. Öğr. Üyesi Murat Yılmaz ve Asistan Dr. Hilmiye Tokmak’tan oluşan ekibin yaptığı başarılı işlemleri sonrasında hastanın damarları açıldı ve hasta sağlığına kavuştu. Altarhan Kan’ın annesi Dr. Dilek Kan, beyin anjiyo işlemi sonrasında fonksiyonlarının yüzde 99 oranda düzeldiğini belirtti.

“TANI NE KADAR ERKEN KONULURSA MÜDAHALE O KADAR BAŞARILI OLUR”

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Başhekim Doç. Dr. Muhammed Nur Ögün, inmelerde ilk altı saatin çok önemli olduğunu, tanının ne kadar erken konulursa müdahalenin de o kadar başarılı olduğunu vurguladı.

“BU MESLEĞİ BÜYÜK BİR GURURLA İDAME ETTİRECEĞİNE İNANIYORUZ”

Hasta hastaneye getirildiğinde genel durumunun oldukça kötü olduğunu ancak yapılan işlem sonrasında hastanın sağlığına tekrar kavuşmasının kendisini ve ekibini çok mutlu ettiğini dile getiren Ögün, “Batı Karadeniz’de tek olan İnme Merkezimizde yapılan başarılı anjiyo işlemi ile genç bir hastanın tekrar hayata tutunduğunu görmek, yaptığımız işin ne kadar önem arz ettiğini bir kez daha anlamamıza vesile oldu. Tıp öğrencisi olan Altarhan Kan’ın da bu mesleği büyük bir gururla idame ettireceğine inanıyoruz” dedi.

1 yorum yapılmış
  • Sevim
    22 Haziran 2021 • 04:06
    Muhteşem uzman hekimlerle düşmüş öğrencimiz ellerinize sağlık iyiki varsınız ellerinize sağlık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.