VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA FETÖ DAVASINDA KRİTİK GELİŞME

6 Haziran 2021

..................

Özel haber: Bolu Bakış Haber

Bolu’da, FETÖ’nün çatı yapılanması davasında yargılanan örgütün üst düzey isimlerinden ikisinin aradan geçen üç yıl sonra önemli bilgiler vererek etkin pişmanlıktan faydalanmak istediklerini söyledikleri öğrenildi. Kritik iki ismin adı ise şimdilik gizli tutuluyor. Ancak bu iki ismin örgüte dair bugüne kadar bilinmeyen bilgilerini vermesi beklenirken, FETÖ iddianamelerinde isimleri yer alan ve ceza almayan çok sayıda ismi  zor günler bekliyor.  

Bolu'da, FETÖ/PDY’nin çatı yapılanmasına ilişkin haklarında dava açılan 34'ü tutuklu 118 sanıktan 79'una, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 Mayıs 2018 tarihinde 1 yıl 10 ay ile 10 yıl 7 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmalarda üç yıl önce verilen kararlardan sonra, tutuklu ve tutuksuz sanıkların avukatları önce Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf yoluna gitti. Kararların aynen onanmasından sanık avukatları Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde temyiz haklarını kullandılar. Yargıtay 16’ıncı Dairesi’de istinafın kararını aynen onayarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarını kesinleştirmiş oldu.

İKİ İSİM İTİRAFÇI OLMAK İSTEDİ

FETÖ’nün Bolu yapılanmasında yer aldıkları belirlenen ve tutuksuz yargılanan iki şüphelinin itirafçı olmak istedikleri öğrenildi. İki şüphelinin Mart ayında örgütle irtibatlarına ilişkin bilgiler vereceklerini belirterek etkin pişmanlıktan yararlanmak istedikleri öğrenildi. Yargıtay 16’ıncı Dairesi ise, bu kişilerin verdikleri bilgilerin örgüt içerisindeki kaldıkları süre, örgütsel faaliyet ve konumuna uygun faydalı bilgiler olup olmadığı, eldeki bilgilerle örtüşüp örtüşmediğinin ilgili birimlerden sorulup değerlendirilerek sonucuna göre haklarında karar verilmesine hükmetti.

YENİ OPERASYONLAR OLACAK MI?

3 yıl sonra itirafçı olmak isteyerek örgütle ilgili önemli bilgiler vereceğini söyleyen iki şüphelinin Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili vereceği yeni ifadesinde hangi isimleri vereceği merak ediliyor. İki şüphelinin ifadelerinin ardından Bolu’da yeni operasyonlar olup olmayacağı önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak.

2 yorum yapılmış
  • Bolulu
    7 Haziran 2021 • 12:31
    Asıl operasyon üniversitede yapılmalı.
  • Bolulu14
    10 Haziran 2021 • 22:00
    Bişey çıkmaz bundan yargılanmaların hepsi yeniden yapılması lazım ama hepsinin.Şuan dışarda olupta ....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.