VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ET YİYEN ÖRÜMCEK TÜRKİYE’DE

2 Haziran 2021

..............................................

Türkiye’de bulunmayan bir örümcek türü, ülkemizde görüldü. İnsanlar arasında ‘et yiyen örümcek’ olarak bilinen bu etçil türün, insanlar için de tehlikeli olduğunu söylenerek, vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Türkiye’de bulunmayan bu korkutucu örümcek türü, Muğla’da görüldü. Normalde Irak ve İran taraflarında çöllerde yaşadığı bilinen bu tür, ülkemizde de görüldü. İnsanlar arasında ‘et yiyen örümcek’ olarak bilinen bu etçil türün böcek, sinek, ölmüş akrep, kertenkele, hatta fare ile beslendiği söylendi. Bunun üzerine vatandaşlar büyük panik yaşadı.

“İNSANLARIN ÜZERİNE ATLIYOR”

Uzmanlar bu türün, insanlar için de tehlikeli olduğunu söyleyerek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. İnsanlara saldırdığı zaman ısırdığı yerleri çürüttüğü söylenen bu örümcek türünün, 1 metreye kadar zıplayabildiği ve ısıya duyarlı olduğu söylendi söylendi. Yapılan açıklamada, diğer böcek türleri insanlardan kaçarken bu türün insanların üzerine atladığı ifadeleri kullanıldı.

1 yorum yapılmış
  • eskialar
    2 Haziran 2021 • 14:27
    Türkiye nin güney doğu ve doğu illerinde var zaten var olan bir şeyi yeni keşfedilmişcesine her yerel gazete yazmış ilginç :S
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.