VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

31 Mayıs 2021

.......................................

Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak cami fikrinin ortaya çıkmasının ardından çok sayıda vatandaşın bağışta bulunmak istediğini açıkladı. Ziyarette Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, cemiyet adına cami yapımına 5 bin TL bağışta bulundu. Özcan, “Ama sizin bunu düşünmeniz bu fedakarlığı göstermeniz bizler açısından önemli. Bolu’da ‘katkı vermek istiyordum haberim yoktu’ diyen kimse kalmasın” diye konuştu.

Haber: Mutlu YUCA

Bolu Belediyesi’nin kente yaptıracakları cami için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerine başladı. Başkan Özcan, ilk olarak Bolu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 2012 yılında belediye kanununda yapılan değişikle belediyelere cami yapmak, okul yapmak onarımına katkı sağlamak gibi görevler verildiğini hatırlatan Özcan, “Bu yasa çıktıktan sonra bizim tespitlerimize göre ilk olarak kendi bütçesinden yani Belediye Kanunu’nun 14.maddesinin B fıkrasına göre kendi bütçesinden cami yapmak için girişimde bulunan tek belediye biz olduk. Biz dahil benim dönemim ondan önceki dönemler Türkiye’nin muhtelif belediye başkanları zaten yapılan camilere katkı sağlıyorlar ama bu caminin özelliği belediye bütçesinden ve belediye tarafından yapılan bir cami olması” dedi.

“VATANDAŞLAR KATKI SAĞLAMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ”

Cami projesinin ortaya çıkmasının ardından vatandaşların da cami yapımına destek vermek istediğini anlatan Başkan Özcan, şunları söyledi:

“Bizim bu camiyi kimseden destek almadan yapacak ekonomik gücümüz var. Ama birçok vatandaşımız biz bu fikri ortaya attıktan sonra dediler ki bizde karınca kararınca katkıda bulunmak istiyoruz, bağış yapmak istiyoruz. Bizde ne yaptık Bolu Valiliği’ne müracaat ettik. Biz böyle bir cami yapıyoruz bunu makbuzla şunla bunla toplamayalım bize izin verin sadece cami yapımında kullanmak üzere üç ayrı kamu bankasında hesap açalım. Sayın valimize çok teşekkür ediyorum bu izni verdi. Üç kamu bankasında hesap açıldı. Senin de bir camin olsun sloganıyla afişleri çıktı. Bu da dediğim gibi bizim bu camiyi yaptıracak ekonomik gücümüz var. Peki niye o zaman vatandaşlardan katkı istiyorsun. Katkı vermek isteyen vatandaşlarımızdan katkı istiyorum. Biz peygamberimizin hadisinden yola çıktık. Kim Allah için bir ev yaparsa mescidi kastediyor Allah da cennette ona bir ev bahşedecek Hadisi şerif inden yola çıktık. Bu caminin sevabına binlerce kişi dahil olsun istedik. Kimi gider 1TL bağış yapar bizim için çok kıymetlidir. Kimi gider 50 TL bağış yapar kimi 100TL bağış yapar kimi 1000TL bağış yapar. Bu kişinin ekonomik güçle alakalı bir şey biz bunları ifşa edecek değiliz. Şu kişi şu kadar bağış yaptı diyecek değiliz.”

BGC’DEN 5 BİN TL BAĞIŞ

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu da cami için 5 bin TL bağışta bulunacaklarını açıkladı. BGC’nin bağışına çok teşekkür eden Başkan Özcan, “Bir tuğla da biz koyalım diyen herkese çok teşekkür ederim. Gazeteciler Cemiyetine de teşekkür ediyorum. Çünkü biliyorum ekonomik olarak zor günlerden geçiyorsunuz. Tüm Türkiye’deki diğer esnaflar gibi o anlamda bağışın miktarı çok önemli değil. Ama sizin bunu düşünmeniz bu fedakarlığı göstermeniz bizler açısından önemli. Bolu’da katkı vermek istiyordum haberim yoktu diyen kimse kalmasın” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Metin
    31 Mayıs 2021 • 13:15
    Başkan asıl ensesi kalanları bir ziyaret edin...Şimdi bu zenginleri yazmaya gerek yok...Alaattin Yılmaz'dan başlayın. .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.