VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BASINININ 108 YILLIK TARİHİ BU KİTAPTA

28 Nisan 2021

....................................................

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı(BGC) Bülent Velioğlu ile yönetim kurulu üyeleri, 4 yıllık bir çalışmanın ardından Bolu Basın Tarihi adlı kitabı yazan Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Selami Özsoy’a plaket hediye etti. 

Uzun yıllardır Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Prof.Dr. Özsoy, 4 yıl süren arşiv çalışması ve araştırmalarının ardından ilk temelleri Bolu’da 1913 yılında atılan kentin basın tarihini kitap haline getirdi. Kitapta, 1913 yılında Bolu liva matbaasının kurulması ve burada basılan ilk gazeteden günümüze kadar geçen süre içerisindeki gazete ve dergilere yer verildi. Özsoy’un kaleme aldığı ‘Bolu Basın Tarihi’ adlı kitap şehrin yakın dönem tarihine de ışık tutacak. 
Kitabında Bolu’da yaşamını yitiren gazetecileri de unutmayan Özsoy, Necmi Küçüközcan, Fevzi Duru, Türkay Veciz, Doğan Öner, Doğan Uz, İlhan Önder ve Eriman Topbaş’ın isimlerini sıralayarak, ‘Bolu’da birlikte gazetecilik yaptığım büyüklerimin hatırasına’ diye yazdı.
BGC Başkanı Velioğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Hamza Canbaş ile yönetim kurulu üyesi Mert Minisker, Özsoy’u makamında ziyaret ederek kitabı için tebrik ettiler. Velioğlu tarafından Özsoy’a teşekkür plaketi hediye edildi. 

"BOLU'DAKİ BASIN HAYATI ŞEHRİN NÜFUSUNA GÖRE HAREKETLİ"

1913’ten günümüze kadar geçen süreçte Bolu’daki basın hayatının şehrin nüfusuna oranla hareketli bir görünüme sahip olduğunu vurgulayan Özsoy, “Türkiye’deki siyasi hareketler diğer taşra merkezlerinde olduğu gibi basın hayatı üzerinde belirleyici olmuştur. Türkoğlu ve Dertli gazeteleri Milli Mücadeleye önemli destekler vermiştir. 1928’de Dertli gazetesinin kapanmasının ardından 1946 yılına kadar vilayetin resmi gazetesi Bolu’dan başka gazete yayınlanmamıştır” dedi.

  • BOLU BASINININ 108 YILLIK TARİHİ BU KİTAPTA
  • BOLU BASINININ 108 YILLIK TARİHİ BU KİTAPTA
  • BOLU BASINININ 108 YILLIK TARİHİ BU KİTAPTA
1 yorum yapılmış
  • emsettinGrtrk
    28 Nisan 2021 • 03:54
    Çok değerli çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Sn. Selami ÖZSOY'u tebrik eder, mesleğinde başarılarının devamını dilerim.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.