VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞLILARIN YÜZDE 23’Ü AŞI OLMAYA GİTMEDİ

12 Nisan 2021

............................................

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama çalışmaları kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 23’ünün aşılanmadığı açıkladı.


Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs önlemleri kapsamında gelinen durumu değerlendiren Bakan Koca, yakın zamanda hem tedarik yoluyla aşı çeşitliliğini sağlayarak hem de yerli aşı üretimiyle toplum bağışıklığını gerçekleştireceklerini belirterek, “65 yaş üstü vatandaşların 1 Ocak itibarıyla toplam vaka içindeki oranı 17,7 iken şimdi yüzde 8,2. Aşılama sonrası neredeyse yarı yarıya düştü" diye konuştu.

"AŞININ BELİRGİN FAYDALARI VAR"

Koca, "Aşının 65 yaş üstü ve sağlık çalışanlarına özellikle daha erken yapıldığı için, hem hastanede yatış, yoğun bakım ve entübe hastalar boyutunda baktığımızda, belirgin faydalar sağlandığını o yüzden tanınmış olan kişilerin aşı yaptırma konusunda hassasiyet göstermesini rica ediyorum. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 23,6'sı, aşısı tanımlandığı halde halen aşısını yaptırmış durumda değil" ifadelerini kullandı..

1 yorum yapılmış
  • smail
    14 Nisan 2021 • 09:04
    Çok kişi yakında müjde ağızdan sprey yakında geliyor konuşmaları çok yanlıştı çoğu bu konuşmadan etkilendi tahmin ediyorum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.