VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA ŞİDDET MAĞDURU KADININ ÇIĞLIĞI

12 Nisan 2021

.......................................................

Bolu’da boşanma aşamasında olduğu eşi Erdal İrki tarafından şiddete uğrayan Cansu İrki, “Bu adam ya annemi ya beni öldürecek. Polise, adliyeye diyorum; ben nefes alıyorken bana yardımcı olun, öldükten sonra yürüyüşlerde ismimizi duyurmayın" diye feryat etti.

Geçtiğimiz günlerde Bolu’ya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet, boşanma davası açtığı erkek tarafından şiddete maruz kalan bir kadını ziyaret etti. Şiddet mağduru Cansu İrki, yaşadığı korkularını ANKA Haber Ajansı'na anlattı. Eşinin sürekli kumar oynadığını ve kendisini dövdüğünü anlatan İrki, “İki yıl önce evlendim. Bir çocuğum var. Bu adamda kumar hastalığı varmış, bilmiyordum, madde bağımlılığı varmış. Ben dört aylık hamileyken evimin eşyalarını sattı. O süreçte yaşadığım sıkıntılardan dolayı, hamileyken saçkıran oldum. Beni Bolu’ya getirdi kendisi Kıbrıs’a kumar oynamaya gitti. Adana’ya tekrar döndüm doğum yaptım. Hamileyken dayak yedim. Lohusayken yine dayak yedim, polisleri çağırdım, ama polisler bir işlem yapmadılar.  Yağmur yağıyordu, yağmurun altındaydım, 'beni götürün, bebeğim yukarıda onu alın lütfen' dedim. Polisler bebeğimi bile yukardan alıp bana teslim edip beni ailemin yanına göndermediler. Hatta bana, ‘Hadi yukarı çık bebeğin ağlıyor, karakola gitsen de döneceğin yer burası, biz seni gönderemeyiz’ dedi. Ben, polislerin zoruyla tekrar yukarı çıkmak zorunda kaldım.” diye konuştu.

"ANNEMİ DARP ETTİ"

Eşinin annesini de dövdüğünü söyleyen genç kadın açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bolu’ya gidelim ailemin yanına, ikimiz çalışalım annem bebeğime baksın’ diye ikna ettim. Burada birçok iş bulduk. Adam, ‘çalışmak bana göre değil’ deyip sabah gittiği işten öğlen geliyordu. Günlerce düşündüm, ‘biz boşanalım, sen bana bir düzen kurmayacaksın ve ben yaşadığım olaylardan sonra senden soğudum, biz tekrar bir arada olamayız’ dedim. O dönemde annemin bizi ayırmak istediğini düşündü. Sonrasında, annemi darp etti, öldüresiye dövdü. Ben hala vicdan azabı çekiyorum. Annemin hak etmediği şeyleri yaşattım. Bu adam benim gözüme baka baka annemi öldürüyordu. Elinden alamasaydım annemi bırakmayacaktı. Ayırmaya çalışırken annemi bıraktı beni dövmeye başladı. O arada polis ekiplerini aradım ben polis geldi, ama hiçbir işlem yapılmadı. Bu adam benim annemi dövdü, beni darp etti, öldürüyordu ve hala elini kolunu sallayarak geziyor.”

"ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Yaşadığı şiddet nedeniyle korku dolu günler geçiren İrki, ölmek istemediğini ifade ederek, “Polise, adliyeye söylüyorum, ben nefes alırken bana yardımcı olun. Ben öldükten sonra ya da benim ailemden biri öldükten sonra ismimizi duyurmayın. Sizin beklemediğiniz an çıkıp geleceğim diyor. Benim sesimi birileri duysun, duyursun. Ben ölmek istemiyorum. Belki de bu adam beni, annemi çocuğumun yanında öldürecek, çocuğum annesiz kalmasın. Devlet artık benim sesimi duysun. Ben öldükten sonra yürüyüşlerde benim adımı duyurmasınlar. Bu adam benim annemi öldürdükten sonra, bu vicdan azabıyla istesem de yaşayamam.” diye konuştu.

ÖLÜM TEHDİDİ TELEFON GÖRÜŞMESİNE YANSIDI

Genç kadın eşinin kendisini ölümle tehdit ettiği telefon görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı. Eşini keseceğini söyleyen Erdal İrki’nin telefonda savurduğu tehditler konuşmalara işte böyle yansıdı:

Erdal İrki: Şaka yapmıyorum, hepinizi keseceğim. Kör bıçakla keseceğim. Ses kaydı falan alıp bir şey yapabileceğini zannetme. Polis beni üç gün yatırır beş gün yatırır altıncı gün yine dışarıdayım.  Bu seni son uyarışım.

Cansu İrki: Cesaretin varsa cuma günü boşanmaya gel, niye gelmiyorsun?

Erdal İrki: Ben cesaretim olmadığından mı gelmiyorum, hanginizden korkuyorum ben? Ben geleceğim günü biliyorum. Sizin beklemediğiniz gün geleceğim."

KAYNAK: ANKA HABER AJANSI

2 yorum yapılmış
  • Srma
    12 Nisan 2021 • 04:56
    Kadınların sesini ne zaman duyacaklar daha kaç kadin hu yakarislarla hayatını kaybedecek
  • Kahvecismail
    12 Nisan 2021 • 18:03
    20 yıl kahvede çalıştım kumar dönmeyen mekana raslamadım tam bir hastalık kazananı Yok paran biter Kahveci'den istersin borç senet vs yaparsın kökünü kapatın önce sigarayı sonra kahveyi bırakıp eski eşimle ikna edip evlenip çobanlık yapıyorum ve çok mutluyum
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.