VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EVİN İÇİNE DİKKAT

12 Nisan 2021

................................................

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de tespit edilen 360 bin aktif koronavirüs vakası olduğunu söyleyerek, “Virüs İstanbul’dan başka illere dağılıyor. Kişiyi sokağa çıkma yasağı ile kapattığınız zaman zaten en sık virüsün bulaştığı yer ev içi. Orada bulaştırmayı kolaylaştırıyoruz. Bu tedbirler uygulanacaksa yaş grubu, bölge farkı gözetmemek lazım” dedi.

Haber: Eda GÖK

Türkiye genelinde vaka sayılarının düşmesiyle beraber alınan kısıtlamaların büyük ölçüde gevşetilmesinin ardından, bir anda yükselişe geçen vaka sayıları vatandaşları korkutmaya başladı. Yaşanan bu durum ile ilgili Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyarmaya yönelik açıklamalarda bulundu.

“SALGINI BÖYLE KONTROL ALTINA MÜMKÜN DEĞİL”

Prof. Dr. Ceyhan, "İlkbahar dönemini hatırlayalım, aldığımız önlemleri düşünürsek okullar kapalı, seyahat yasağı var, kamuda da olsa sadece kademeli mesai uygulaması var, restoranlar kapalı, 65 yaşın üstü ve 20 yaşın altı aylarca sokağa çıkamıyor, nüfusa hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Biz bu önlemler ile vaka sayısını 5 binlerden binlere indirdik, daha da aşağı indiremedik; çünkü gevşemeye başladı önlemler. Şu anda bunun neredeyse 10 katına yakın vaka ile uğraşıyoruz, karşımızda bir mutant virüs var ve bu tedbirlerin çok daha azı ile ve de en önemlisi bölgesel tedbirler ile salgını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu çok mümkün görünmüyor" şeklinde konuştu.

“VAKA SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDECEK”

Ceyhan, “Vaka artışları bu tedbirler ile gidersek artmaya devam edecek. Ramazan da belli yerler kapanacak; ama seyahat kısıtlaması yok. Mesailerin kademeleştirilmesi yok, toplu taşıma araçları dolu. Bütün bunları illeri farklı kategorilere ayırarak kontrol etmeye çalışmak, biraz virüsü hafife almak gibi oluyor. Türkiye'de salgın öyle bir durumdaki şu an, alınan bütün önlemler, Türkiye genelinde uygulanmalı. Kişiyi sokağa çıkma yasağı ile kapattığınız zaman zaten en sık virüsün bulaştığı yer ev içi. Orada bulaştırmayı kolaylaştırıyoruz. Bu tedbirler uygulanacaksa yaş grubu, bölge farkı gözetmemek lazım.” ifadelerinde bulundu.

1 yorum yapılmış
  • Havva
    12 Nisan 2021 • 23:08
    Ceylan bey başından geldiğimiz bu güne kadar tüm söyledikleri doğru çıktı çok kıymetli ve bilgili ve sürekli işini takip eden ve bilgisini aktaran bir üstat işin başında bazıları tv lerde tatil ne zaman haziranda rahatlarız dedikleri fos çıkınca kayboldular
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.