VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN'DAN FARUK ÖZLÜ'YE CEVAP

5 Nisan 2021

............................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yüksek Hızlı Tren (YHT)’nin Düzce-Bolu ve Gerede güzergâhından geçmesi için çalışmalar yürütürken, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün çalışmalara yönelik yaptığı açıklamalarına, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Başkan Tanju Özcan, “Evet ben hızlı trene binmek istiyorum Boluluların ve Düzcelilerin de binmesini istiyorum” dedi.

Haber: Eda GÖK

Ankara-İstanbul arasında yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren (YHT)’nin, Düzce-Bolu ve Gerede güzergâhından geçmesi için Tanju Özcan, 'Bu Treni Kaçırmayalım!' sloganıyla bir kampanya başlatmıştı. Başkan Özcan, başlatılan bu kampanya dâhilinde Bolu ve Düzce’de billboardlara afişler asarak bilgilendirmelerde bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü Tanju Özcan’ın kampanyasını eleştirerek “Tanju Bey ayıyla başladı. Geyikle devam etti. Şimdi de hızlı trene binmek istiyor” dedi.

BÖYLESİ DAHA AZ MALİYETLİ

Eleştirilere yanıt veren Başkan Özcan, “Hızlı Tren'in Bolu’dan geçmesini çok arzu ediyorum. Düzce’den, Gerede’den, Kızılcahamam’dan geçmesini istiyorum. Şehirlerimiz, gelişsin ve insanlar iş bulabilsin istiyorum. Kavgamızın sebebi de bu. Olay, Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu istememiz. Ben onunla kişisel bir konu konuşmayacağım. Teknik bir konu konuşacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız randevu verirse, Düzce Üniversitesi’nde görev yapan Profesör Doktor Ayhan Şamandar’ın hazırladığı raporla birlikte gideceğiz. STK Başkanı ve Meslek Odası Başkanı ile gideceğiz. Arkadaşlarımız teknik olarak neden bunu istediğimizi, nasıl daha az maliyetli ve verimli olduğunu açıklayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızda dinleyecekler ve kendileri karar verecekler. Hızlı Tren'in Bolu’dan geçmesini istemenin ne ayıbı var? Ne yanlışı var? Bunu anlamadım. Hatta bu konuda Düzce’de kamuoyuna yeterli bilgi verilmediğini düşündüğümüz için, oradaki bazı billboardları parasını vererek kiraladık. 'Bu treni kaçırmayalım' dedik” ifadelerini kullandı.

“BURADA BOLU’NUN VE DÜZCE’NİN ÇOK BÜYÜK KAZANCI VAR”

Daha sonra Başkan Özcan, “Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu ve Göynük’ün üzerinden geçip Sakarya’ya bağlanan hat, İstanbul’a doğru devam edecek. 'Bolular ikiye bölündü' gibi sözler söyleniyor. Mudurnu ve Göynük’ten geçen tren bu yerlerin içinden geçmeyecek. Uzaktan geçecekler. Ayrıca, orada durak yok. Bu sebeple, geçen trenin bu yerlere bir getirisi olmayacak. Bizim önerdiğimiz güzergahta ise, duraklarımız olacak. Düzce Belediye Başkanımız, bu konuya hiç çalışmamış ve dinlememiş. Profesör Doktor Ayhan Şamandar hocamız, ziyaretlerde bulunarak anlattı. Bu mevcut geçecek olan hatta, 49 adet tünel olacak. Tünellerin toplam uzunlukları 72 kilometre olacak. 25 adet viyadük olacak ve toplam uzunluğu 14 kilometre olacak. Genel toplamda, 441 kilometre uzunluğunda 6 milyar Dolar maliyetli ve günlük taşınabilecek maksimum yolcu sayısı 45 bin olacak. Eğer hat bizim istediğimiz şekilde olursa, burada günlük taşınacak yolcu sayısı minimum 200 bin olurken, hattın maliyeti 5 milyar Dolar olacak. Burada şehirlerimizin çok büyük kazancı var.  Bu hattın buradan geçmesi turizmi kalkındıracak. Sanayiyi geliştirecek. Bay Faruk'un raporları incelemediği için, bunların hiçbirinden haberi yok. Biz illa böyle olsun demiyoruz. Mantıklı bulunmazsa yine buradan geçmesin” şeklinde konuştu.

“BEN ÖKÜZÜN TRENE BAKTIĞI GİBİ BAKMAK İSTEMİYORUM”

Özcan, “Sayın Faruk Özlü diyor ki, 'Tanju Bey ayıyla başladı. Geyikle devam etti. Şimdi de Hızlı Tren'e binmek istiyor.' Evet, ben Hızlı Trene binmek istiyorum. Boluluların ve Düzcelilerin de binmesini istiyorum. İnsanların Ankara ve İstanbul’dan buraya, hızlı bir şekilde gelmesini istiyorum. Ben Hızlı Tren'in arkasından 'öküzün trene baktığı gibi' bakmak istemiyorum. Bolu ve Düzce iki kardeş şehir. Ben sadece Bolu’yu düşünmüyorum. Böyle açıklamalar yapılmasını tuhaf karşılıyorum. Hızlı Tren'in Bolu’dan ve Düzce’den neden geçemeyeceği ile ilgili teknik bir sorun olmadığı, bütün teknik insanlar tarafından onaylandı. Ben konunun uzmanı değilim ama, Sayın Bakan da değil. Sözün geçiyorsa söyle bizi kabul etsinler. Geçmiyorsa da bana laf yetiştirme. Kendi tezi varsa bizim billboardlarımız hazır, hızlı tren neden buradan geçmemeli açıklasın” dedi.

1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    5 Nisan 2021 • 13:29
    Tanju başkanım sonuna kadar haklısın.Ama muhalefet partisinden olman birilerini çok rahatsız etmiş olacak ki komşu ilin belediye başkanı iş yapmayıp siyaset yapıyor,hemde ucuz siyaset.İnşallah düzceliler başkanlarına en iyi cevabı vereceklerini umuyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.