VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TARİHİ ÇARŞI RESTORE EDİLİYOR

20 Mart 2021

........................................................

HABER: Mutlu YUCA

Bolu’nun tarihi ipek yolu üzerinde bulunan ilçesi Gerede’de bulunan bin 800’lü yıllardan kalan harabeye dönmüş hanlar ve çarşılar yıkılarak yerine aslına uygun  arasta çarşısı inşa ediliyor. Gerede Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Allar, . Burası yöresel ürünlerin satıldığı, mescilerin, tamircilerin, saatçilerin, kuyumcuların olduğu en önemli arastalardan birinden bahsediyoruz. Şu an yeni yaptığımız üç bin metrekarelik alanın bin metrekarelik alanını kurtardık" dedi. 

Tarihi boyunca ticaretin kavşak noktasında bulunan Gerede İlçesindeki tarihi hanlar ve çarşılar restore ediliyor. İlçe merkezinde bin 800’lü yıllara ait tarihi arasta bölgesinde bulunan atıl vaziyetteki işyerleri yıkılarak yerine şehir siluetine uygun tarihi görünümlü toplam iki bin 139 metrekare inşaat alanı bulunan arasta projesi devam ediyor. Bin metrekarelik alanın kamulaştırılması ve Anıtlar Yüksek Kurulundan alınan onayın ardından hayata geçirilen proje kapsamında inşaat çalışmaları devam ederken geriye kalan iki bin metrekarelik alanda da gerekli izinlerin alınması sonrası restorasyon çalışmasına başlanılacak. Tamamlandığında içerisinde 12 adet işyeri, 6 adet ofis, 1adet kafeterya, 1 adet restoran, millet kıraathanesi, hanımlar lokali, yöresel ürün pazarı ve el sanatları ürün satış dükkanlarının yer alacağı proje, bodrum artı 2 kat ve 2 bin 139 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olmuş olacak.

"BİN METREKARELİK ALANI KURTARDIK"

Gerede’nin geçmişten günümüze ticaretin kalbi olan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Gerede Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Allar, “Göreve geldikten sonra öncelikle bu arastanın tekrar ekonomiye kazandırılması için çalışmalara başladık. Şu an burası üç bin metrekarelik bir alana sahip. Burası yöresel ürünlerin satıldığı, mescilerin, tamircilerin, saatçilerin, kuyumcuların olduğu en önemli arastalardan birinden bahsediyoruz. Şu an yeni yaptığımız üç bin metrekarelik alanın bin metrekarelik alanını kurtardık. Burada 2 bin 200 metrekarelik inşaat alanı var. Geri kalan kısmının proje çalışmalarını tamamlayacağız.” diye konuştu.

  • TARİHİ ÇARŞI RESTORE EDİLİYOR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.