VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

OTOBÜSLERDE YENİ UYGULAMA

10 Mart 2021

.....................................

TOFED Genel Başkanı Özcan, ülke genelinde şehirlerarası otobüslerde yüzde 50 kapasite sınırının kaldırıldığını belirterek, “Çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki işletmeler 7 gün 24 saat açık kalabilecek.” dedi.

Özcan, “İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle tüm ülke genelinde şehirlerarası otobüslerde yüzde 50 kapasite sınırı kaldırıldı. Ayrıca, çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran, kafeterya ve pastane gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek.” diye konuştu.

Hem otobüslerde hem de yeme-içme işletmelerinde salgına karşı alınması gereken önlemlere uyulmasının önemine dikkati çeken Özcan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede bu konunun önemle üzerinde durulduğunu vurguladı.

YOLCULAR HES KODUYLA OTOBÜSLERE ALINACAK

Birol Özcan, otobüslerin ruhsatta yer alan bilgiler doğrultusunda yolcu taşıyabileceğini belirterek, kararla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yolcular, HES koduyla otobüslere ve yeme-içme işletmelerine alınacak. Girişlerde ateş ölçüme vesaire yapılacak. Dezenfektan ve benzeri konulara azami özen gösterilecek. Biz otobüslerimizde zaten tüm hassasiyeti gösteriyorduk. Ayrıca, göçmen taşımacılığı noktasında süreçlerle ilgili yardımcı olunması ve işlemlerin hızlı halledilmesi noktasında İstanbul İl Göç İdaresinden bir personel talep ettik.”

Özcan, yüzde 50 sınırlamanın kaldırılması kararının otobüs işletmecilerini ekonomik açıdan rahatlatacağını ifade ederek, “Karardan dolayı çok mutluyuz. Sektör bir nebze olsun nefes aldı. Muhtemel büyük ekonomik kayıpların önüne geçecek.” dedi.

4 yorum yapılmış
  • hayt
    10 Mart 2021 • 19:59
    metro turizmciler eksik kalmış hayret basını çağırırlardı hemen biz hala yarı yarıya taşıyoruz diğer firmalar %100 yolcu taşıyor . biz şu marka dezenfektan yapıyor. onlar su katıyor diye. neyse inşallah hayırlısı olur herkes açısından
  • Garipbirkyl
    10 Mart 2021 • 21:27
    Virüs iller arası daha rahat taşınır artık gözümüz aydın Allahım sen yardım et
  • Clop
    11 Mart 2021 • 05:45
    Sağlık bakanı açıklama yapıyor mutant virüs artmakta diye bende bu normallesmeyi anlamadim
  • Beytullah
    12 Mart 2021 • 07:12
    İş yapanda kazananda devletten beklenti içine girdi bu iş uzadıkça cılkı çıkacak kurallara uyulur ekonomi çalışır başka çaresi olmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.