VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAZIM KARSU'DAN SİTEMLİ İKİNCİ AÇIKLAMA

26 Şubat 2021

......................

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu Belediyesi çalışanlarının üyesi oldukları partiden istifa etmeleriyle ilgili açıklamalarının bazı basın yayın organları (Özgür Bolu'da dahil) tarafından yanlış anlaşıldığını ya da değişik taraflara çekilmeye çalışıldığını vurguladı. Karsu, “Yaptığım açıklamanın ‘istifaya davet etti’ gibi gösterilmesini kesinlikle doğru bulmuyorum.Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de emeğin değerini en iyi bilen,  emekçinin hakkını en doğru bir biçimde veren ve tarihi boyunca en çok savunmuş olan partidir. Kimse bizi işçilerin ekmeğiyle oynuyormuş gibi gösteremez buna da hakkı yoktur. ” ifadelerini kullandı.

Kazım Karsu gündüz saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından gece saatlerinde basın kuruluşlarına bir açıklama daha gönderdi. Karsu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İSTİFAYA ZORLAMAK GİBİ İFADE DE BULUNMADIM”

"İlgili karar, Bolu Belediyemizin aldığı bir karardır. Yaptığım açıklamada partimiz üyesi belediye çalışanlarının parti üyeliğinden istifa ederken başka parti üyesi belediye çalışanlarının da söz konusu durumuna dikkat çekmek istemiştim. Yaptığım açıklamada herhangi bir belediye çalışanının mensubu bulunduğu partiden istifaya zorlanması ya da istifa ettirilmesiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmadım. Dikkat çekmek istediğim husus bizim partimizdeki istifaların sanki başka bir partiye geçmek için yapılmış gibi gösteren habercilik anlayışının yanlışlığını  vurgulamak içindi.”

“BİZ EMEĞİN DEĞERİNİ İYİ BİLEN PARTİYİZ”

"Yoksa hiç kimseye belediyedeki görevlerinden istifa etmesi ya da mensubu bulunduğu partiden istifa etmesiyle ilgili bir çağrıda bulunmadım. Yaptığım açıklamaların sanki ‘istifaya davet etti’ gibi gösterilmesini ise kesinlikle doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de emeğin değerini en iyi bilen,  emekçinin hakkını en doğru bir biçimde veren ve tarihi boyunca en çok savunmuş olan partidir. Kimse bizi işçilerin ekmeğiyle oynuyormuş gibi gösteremez buna da hakkı yoktur. Kamuoyuna saygıyla sunarım”

 

KAZIM KARSU'NUN GÜNDÜZ YAPTIĞI AÇIKLAMA

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediyede partili çalışan istemediğine yönelik talimatının ardından partilerinden 15 kişinin istifa ettiğini açıklayarak AK Parti üyesi olan 200 kişiye de istifa çağrısı yaptı.

Başkan Özcan’ın belediye çatısı altında çalışan personellerin siyasi parti üyesi olmaması talimatının ardından çok sayıda çalışan üyesi oldukları partilerden istifa etmeye başladı. İstifalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karsu, istifaların belediye çalışanları olduğunu vurgulayarak,” Bu istifaların Muharrem İnce’nin kuracağı söylenen partiye katılımla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan bundan sonra Bolu Belediyesinde daha iyi hizmet vermek adına partili çalışan istemediğini belirtmiştir. O yüzden Bolu belediyesinde çalışan çok az sayıda partilimiz istifa etmiştir. Söz konusu rakam Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi belediye çalışanları için ise 200’den fazladır ve hepsinin de Bolu Belediyesi çalışanı olduğu için AKP’den istifa etmelerini zorunlu kılmaktadır. Partimizdeki istifa 15 kişidir” şeklinde konuştu.

5 yorum yapılmış
  • tfaiyeci
    26 Şubat 2021 • 21:16
    Yahu sanane milletten işine baksana sen
  • Vatandas
    27 Şubat 2021 • 00:03
    Belediye bir kamu kurumudur.Kamu kurumlarinda gorev yapan personel yonetmelik geregi partiye uye olamaz.Hatta yeni ise giren kamu gorevlisinden hicbir partiye uyeligim yoktur diye yazili beyan bile alinir.Ak trollere duyurulur.
  • Krolu
    27 Şubat 2021 • 07:38
    Kanunen sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olan çalışanlar herhangi bir siyasi partiye üye olamaz. Fakat 4857 sayılı İş Kanununa tabi çalışan İşçiler için siyasi partilere üye olma yasağı yoktur yani kanunen işçiler istediği siyasi partiye üye olabilirler. Konu tarafsızlık, objektif hizmet etme anlayışı ise o zaman Belediye Meclis Üyeleri de görevleri süresince üye oldukları partiden istifa etmelidirler. Her bir vatandaşa eşit, tarafsız ve part
  • Osman
    27 Şubat 2021 • 07:52
    Secim sonrasi siyaset geride birakilir. Her is yerinde suyum buyum olmaz. Calisan herkes is cikarmaya ugrasir.Aksi halde bir yere varilmaz .Dogrusuda budur.
  • ziya
    27 Şubat 2021 • 08:46
    cok sacma peki kagit uzerinde istifa ettirdiniz hangi parti olursa olsun beynini yada kalbini ne yapacaksiniz hep bos is hep sov ya gidin bir ac doyurun bari
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.