VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARACASU’NUN TURİZM BÖLGESİ DIŞINA ÇIKARTILMASINA ÖZCAN’DAN TEPKİ

22 Şubat 2021

.............................................................

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile turizm bölgesi alanı dışına çıkartılan Karacasu Beldesi ve çevresindeki bazı alanlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Okay Özcan, “yanlış karardan dönülmezse belde de turizm biter” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Okay Özcan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Beldenin neredeyse tek gelir kaynağı olan turizme büyük darbe indirildi. Hem büyük yatırımcı hem de yerel işletmeler artık turizm teşvik ve desteklerinden yararlanamayacak. İlimiz merkezine 5 dakika mesafede bulunan ve Bolu’nun termal turizm merkezi olan Karacasu Beldesinde yapılan turizm alanı revizyonu bölge yatırımcılarına ağır bir darbe vurdu. Her yıl milyonlarca dolarlık yatırım yapılan işletmelerin yanı sıra küçük büyük yerel konaklama merkezlerini de olumsuz etkileyecek olan kararın gözden geçirilmesi ve bu yanlış karardan dönülmesi için Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkatini konuya çekmek istiyorum. Karardan dönülmezse Karacasu’da turizm yatırımı biter” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİ, BAŞKAN TEK CÜMLE ETMEDİ

Ne ilimizin iki milletvekili Sayın Aydın ve Sayın Küpçü nede Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili bu yanlış kararla ilgili tek cümle açıklama yapamadılar. Bu gün devlet büyüklerine yanlış yaptırmamak için susmamak gerek diyen Başkan Yardımcısı Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yapılan değişiklikler beldenin geleceğini mahvedecek nitelikte. Değişikliklere göre belde çevresindeki köy arazileri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Narven Termal Kasabası, İlçe merkezinde bulunan ve turizm yatırımı yapılması beklenen iki dev arazi ve Karacasu Beldesi sınırları içinde kalan arazilerin tamamı turizm bölgesi dışına çıkartıldı. Bu işlem bu alanlarda yatırım yapacak küçük büyük herkesin turizm teşvik ve desteklerinden yararlanamaması anlamına geliyor. Milyon dolarlık yatırım yapanda, elindeki avucundaki son parasını babadan kalma evini pansiyona dönüştürmek isteyende devlet imkanlarından yararlanamayacak” şeklinde konuştu.

YATIRIMCILAR ADETA CEZALANDIRILDI

Sağlık turizminde gelişime açık olan Karacasu Beldesinin de söz konusu alan dışına atılması belde halkını isyan ettirdi diyen Özcan, “Termal kaynakları sebebiyle yatırımcıların dikkatini çeken belde, beklenmedik bir kararname ile turizm bölgesi dışına atılması ile yatırımcıların gözünden düştü. Beldenin gelişmesi ve kalkınmasına vurulan ağır bir darbe olarak nitelendirilen karara siyasilerin, milletvekillerinin ve sivil toplum örgütlerinin sessiz kalması Karacasu halkını çileden çıkarmış durumda. Belde genelinde yapılması planlanan üç dev otel projesi ise alınan yeni kararlardan sonra askıda kaldı. Şimdiye kadar bölgeye milyonlarca dolar yatırım yapan Narven Termal Kasabası ve Gazelle Resortgibi yatırımcılar ise adeta cezalandırıldı” dedi.

3 yorum yapılmış
  • ppolat
    22 Şubat 2021 • 10:01
    Vah vah yazik.Yukari soku ve asgi soku hatta alpagut turizme acilmalidir.Otoban turizmi.
  • narven
    22 Şubat 2021 • 22:35
    narven popüler hale getirelecek
  • Emekli
    23 Şubat 2021 • 00:29
    Yani bu konuyu devletin yetkili,bilgili ve etkili mercileri bilmiyor siz biliyorsunuz öylemi.Yada devlet 1920 li 30 lu yıllarda olduğu gibi karacasuya ceza kesiyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.