VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU

21 Şubat 2021

..................

Bolu'da 65 yaşındaki Nazire Gelir, yeni tip koronavirüs sürecinden önce mantar yetiştiriciliği kursuna katılarak, bu alana yönelerek üretici oldu. Gelir, “İlk yetişen mantarların hasadını ailemle yaptım. Elde ettiğimiz ürünü kooperatife vererek ev ekonomisine katkı sağladım” dedi.

Kent merkezinde yaşayan Nazire Gelir, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık bir yıl boyunca evinden dışarıya çıkmadı. Evde sıkılan Gelir, salgın öncesi katıldığı mantar yetiştiriciliği kursundan öğrendiklerini uygulamaya soktu. Gelir, Köroğlu Yöresel Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin de desteğiyle Yaşama Kent Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait pasaj içerisinde yaklaşık 35 metrekarelik alanda mantar yetiştirmeye başladı.

İLK HASADINI ALDI

Ailesinin de desteğini alan Gelir, yetiştirdiği mantarın ilk hasadını gerçekleştirerek 1200 kilogram ürün elde etti.

“İŞ SAYESİNDE MORALİM DÜZELDİ”

Nazire Gelir, salgın tedbirleri kapsamında uzun süre evinde kaldığını ve bu süreçte sıkıldığını anlattı. Koronavirüs sürecinden önce belediyenin açtığı mantar yetiştiriciliği kursuna katıldığını aktaran Gelir, öğrendikleri doğrultusunda bu alana yönelmeye karar verdiğini söyledi.

“MANTARLARI DÜŞÜNÜYORUM”

Gelir, mantar yetiştirmeye başladığını dile getirerek, "Bu iş sayesinde hem hava alıyorum hem de moralim düzeldi. Artık ne zaman hasta olacağım diye düşünüyordum. Şimdi ne zaman büyüyecek diye mantarı düşünüyorum" diye konuştu.

EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYOR

Toprakla uğraşmayı çok sevdiğini belirten Gelir, yaklaşık 45 gün sonra ilk yetişen mantarların hasadını ailesiyle yaptığını, elde ettiği ürünü kooperatife verdiğini, bu sayede de ev ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.

"ALIM GARANTİSİ VERİYORUZ"

Kooperatif Başkanı Cevat Çatladı, 6-7 aylık bir mazilerinin olduklarını belirterek, "150 metrekarede başlayıp şu an 5 bin metrekarenin üzerindeki kapalı alanda üretim yapmaktayız. Burada 72 üreticimiz var" dedi.

Çatladı, “Eğitim sonrasında sertifikalarını verip üretime geçmelerini sağlıyoruz. Biz alım garantili üretim yaptırıyoruz. Onlar müşteri ve pazar arama derdine girmiyor. Kooperatif olarak biz ürünlerini alıp hallere, marketlere pazarlıyoruz. Bir üretici üretim yaptığı alana göre, kompostun tonu başına 850 lira kazanç elde ediyor. Burada yaklaşık 6 ton kompost var. 45-50 günde hesapladığımızda 5 bin lira gibi bir rakam kazanıyorlar. Bu üretime hiç ara verilmiyor. Yılda ortalama 7 dönem yapıyoruz. Üreticimiz de her dönem ürün alıyor" ifadelerini kullandı. 

Haber: Emin Gürbüz - AA

  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
  • 65 YAŞINDA İŞ KADINI OLDU
3 yorum yapılmış
  • FAKATUZUN
    21 Şubat 2021 • 09:04
    MAŞALLAH ALLAH ZİYADE ETSİN, BOLU İÇİN ÇOK MEMNUN OLDUM. DEVAM EDER İNŞALLAH.
  • Silencie
    22 Şubat 2021 • 23:26
    kursta bu isimli bayan yoktu cevat bey kim bu bayan
  • Nesime
    23 Şubat 2021 • 07:22
    Bolu dan böyle becerikli bir hanım çıkmasına hem sevindik hemde gurur duyduk
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.