VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TÜRKİYE’NİN DIŞA BAĞIMLILIĞI SONA ERECEK

21 Şubat 2021

..................................................................

HABER / MUTLU YUCA

Düzce’de kurulu bulunan Sarsılmaz Silah Sanayinde yerli ve milli imkanlarla üretilen SAR 762 MT model makine tüfeğin seri üretimine geçilirken kalifikasyon çalışmaları devam eden 7.62 mm makineli tüfek PMT 7.62’nin geliştirmesi sürüyor. Üretime geçilen SAR 762 MT model makine tüfek ve geliştirilen yeni silah sistemleri sayesinde Türkiye’nin bu alanda dışa bağımlılığı sona erecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü hizmetinde kullanılmak üzere yerli ve milli imkanlarla silah üretimi yapan Düzce Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Sarsılmaz Silah Sanayinin  geliştirdiği yerli makineli tüfek seri üretim aşamasına geldi. Türk savunma sektörünün uzun zamandır beklediği bir ürünü konu alan bu proje kapsamında, SAR 762 MT modelini geliştiren Sarsılmaz, ürünün testlerini başarı ile tamamlayıp seri üretim aşamasına geçti. SAR 762 MT ( 7.62 x 51 mm Nato ) makinalı tüfek, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hizmetine sunulacak.

Sarsılmaz’ın, yurt içindeki güvenlik güçlerinin kritik ihtiyaçlarını sağlamaya yönelik yürüttüğü projeler arasındaki PMT 7,62x51 ve PMT 12,7 projeleri dikkat çekiyor..Aynı derecede öneme sahip bir diğer kritik ihtiyaç olan 12,7 mm’lik ağır makineli tüfeğin prototip çalışmaları devam ediyor. Kalifikasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra 7.62 mm Makineli Tüfek PMT 7.62’nin teslimatına başlanacak. Yerli ve milli imkanlarla üretilecek bu makineli tüfeklerle Bu silah sistemleri sayesinde Türkiye’nin dışa bağımlılığı sona erecek.

1 yorum yapılmış
  • Zfr
    21 Şubat 2021 • 10:48
    Tskler sarsılmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.