VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAKKI FİDAN’DAN FAİZ UYARISI

8 Ocak 2021

..........................................

HABER / AYŞE SONGÜL ERHAN

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, çiftçinin zor durumda olduğunu vurgulayarak, “Tarım Kredi Kooperatifleri Bolu çiftçisini çok üzüyor, çok yoruyor. Çünkü faiz oranlarından çiftçi ödeyemediği zaman yüzde 100 faiz koyuyorlar” dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilerden yüksek miktarda faiz alarak üreticiyi zor durumda bıraktığını belirten Fidan, “Tarım Kredi Kooperatifleri Bolu çiftçisini çok üzüyor, çok yoruyor. Neden? Çünkü faiz oranlarından çiftçi ödeyemediği zaman yüzde 100 faiz koyuyorlar. Çiftçi de zor durumda bunu ödeyemiyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin buna dikkat etmesi lazım. Borçlara yapılandırma yapalım diyorlarmış. Yapılandırma yaparken yüzde 100 faiz koyuyorlarmış. Bunu hiçbir Bolu çiftçisi ve diğer çiftçiler ödeyemez.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Fidan, Ziraat Odası’nın her zaman çiftçinin yanında olduğunun altını çizerek, “Biz Ziraat Odası olarak her zaman çiftçimizin yanındayız fakat Tarım Kredi Kooperatifi çiftçiyi çok yoruyor. Çiftçiyi icraya veriyor zor duruma sokuyor. Çiftçi, ödeyebilmek için traktörünü satıyor tarlasını satıyor. Bizde bunun bakanlık nezdinde Tarım Kredi Kooperatifi faiz oranlarının düşmesi gerektiğini iletmek istiyorum. Tarım Bakanımızdan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’den bu konu ile ilgili bir destek bekliyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerini başıboş bırakmamak lazım. Bunların sürekli denetlenmesi gerekiyor. Türkiye genelinde herkes Tarım Kredi Kooperatiflerinden şikayetçi. Bunların bir an önce önüne geçilmesi lazım yoksa çiftçilerimiz zor durumda kalmaya devam edecek.” diye konuştu.

BOLU’DA PATATES TOHUMU YOK

Nevşehir, Sivas, Kayseri, ve Amasya'dan gelen patates tohumlarının Bolu’nun toprak yapısına uymadığına dikkat çeken Fidan, şunları söyledi:

“Bolu'da patates tohumu yok, Bolu'ya patates tohumu Nevşehir'den, Sivas'tan, Kayseri'den, Amasya'dan geliyor. Oradaki illerin toprağının yapısı ile Bolu'nun toprağının yapısı aynı olmadığı için Bolu'nun toprağına uyum sağlayamıyor. Bu seneki patateslerde çok çatlak vardı. Bolu’da bu tohum olayına eğilmemiz lazım. Toprağımızın dinlenmesi lazım. Bizim çiftçimiz aynı yere 3-4 sefer patates çekiyor. Doğrusu bir sene patates ekersen bir sene buğday ekeceksin toprak dinlenecek. Bizim çiftçimiz 3 sefer bir yere patates ekiyor tabi toprakta bu sefer yoruluyor. Verimsiz oluyor. Patates şu anda 70- 80 kuruş ve oldukça düşük olduğu için çiftçinin mazot ve gübre parasını karşılamıyor. Devletimizin bu patates olayına el atıp çiftçimize sahip çıkması lazım. Depolarda şu an çok mal var. Havalarda yaz gibi depolarda çürümeden bunların alınması lazım. Devletten destek bekliyoruz.”

5 yorum yapılmış
  • UY
    8 Ocak 2021 • 11:37
    ziraat odası vadeli ürün vermeye başlıyor mu ?
  • Esnac
    8 Ocak 2021 • 11:01
    Ziraat odasi faizsiz versin, ilacı, gübreyi, mazotu ordan alalim başkan... Ne diyon iyi fikir dimi???
  • Marangoz
    8 Ocak 2021 • 13:08
    Peki esnaf kefalet kredi kooperatifi kredi veriyormu? Kime veriyor, kimlere veriyor? Nasıl veriyor? Ne zaman veriyor? Bunlarıda açıklayacak birisi yokmu? Esnaf öldüm bittim diyor, ama odalardan ses soluk yok. Ne işe yarıyor odalar?
  • ifti
    8 Ocak 2021 • 13:41
    Başkan Çiftiçiden aldığın, oda ücreti alma bakayım. yarın çık açıklama yap Bolu da ziraat odası üyelerinden AİDAT almayacak diye....
  • Ahmet
    8 Ocak 2021 • 22:48
    Kuru kuruya ciftcinin yanindayiz diyosunuz ziraat odasi ilaclari birsene vadeli veriyomu veya yem arti gubre getiriyomusunuzda ziraat odasina olaraktan satiyosunuz mu oyle olmaz kardesim getirdinizde ciftcimi almadi vadeli hasat sonu satis yaptinizda almadimi ciftciye uygun fiyat yapin tabikide siz ciftciyi koparetiflere gebe yapin sonrada yanindayiz deyin hadi hodri meydan getirin gubreyi verin sene sonu odemeli hadi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.