VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MECLİSTE SERT TARTIŞMA!

25 Aralık 2020

.........................................

 

Bolu'da, günlerdir gündemi meşgul eden caddedeki ışıklandırmaların PKK renklerine benzetilmesi belediye meclisi toplantısında da gündeme geldi. Toplantıda söz alan CHP'li Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz, "Herhalde Bolu halkımız teröristleri başa getirmez doğru mu?" ifadelerini kullanırken, AK Partili Meclis Üyesi Burak Balaban da, "Gözden kaçmış olabilir, yanlışlıkla ya da birileri Sayın Başkan istemeden gerçekten subliminal mesaj vermiş olabilir." dedi.

İzzet Baysal Caddesi'ndeki aydınlatma direklerine 2 gün önce süs lambaları takıldı. Lambalardan Kırmızı, yeşil ve beyaz olarak takılan lambalardan beyaz renkte olanları, sokak lambalarının ışıkları nedeniyle 'Sarı' renkteymiş gibi gözüktü. AK Partili Meclis Üyesi Burak Balaban, beyaz olmasına rağmen 'Sarı' gibi gözüken süs ışıklarının fotoğrafını paylaşarak "Sübliminal" yazdı. Burak Balaban'ın paylaşımı 'Belediye PKK propagandası yapıyor' olarak yorumlandı ve tartışmaları da beraberinde getirdi. Sosyal medyada bir çok kişi ışıklandırmaların PKK renklerini andırdığını iddia ederken, çok sayıda kişi de ışıklandırmaların PKK ile alakası olmadığını ve çok güzel olduğunu savundu.

"BOŞ YAPMASINLAR"

Tartışmaların ardından dün Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir gündemi gereksiz yere meşgul eden bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Özdemir, "Boş yapmasınlar" diyerek tepki gösterdiği tartışmayla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Bolu'da İzzet Baysal Caddesi üzerinde yapılan renkli ışıkların terör örgütü PKK’nın sözde bayrağındaki renklere benzetilerek tepki oluşturması üzerine açıklama yapan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Oradaki renkler Bolusporumuzun ve Bolu Belediyesi’nin logosundaki renkler olan kırmızı beyaz ve yeşil renginden oluşmaktadır. Fotoğraflarda fark ettik ki, yukarıdaki sarı lambaların ışığı, beyaz renkteki ışıklandırma üzerinde hakimiyet oluşturmuş, beyaz olan renk sarı gibi yansımış. Biz de bunu fark edince anlaştığımız firmaya söyleyerek daha güçlü bir beyaz kullanılması konusunda talimat verdik. Bizim göreve geldiğimizde yaptığımız ilk işlerden biri kaldırılan ‘Türkiye Cumhuriyeti’ ibarelerini tekrar yerine koymak oldu. Bizim tutumumuzu gayet iyi biliyorlar. Boş paylaşımda bulunanlar boş yapmasınlar.”

"HERHALDE BOLU HALKIMIZ TERÖRİSTLERİ BAŞA GETİRMEZ DOĞRU MU?"

Söz konusu tartışma bugün olağanüstü toplanan Belediye Meclisi toplantısında da gündeme geldi. Kürsüye çıkarak konuşma yapan CHP'li Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz, isimlerinin teröristlerle yan yana anılamayacağını belirterek, "Bir meclis üyemiz caddedeki renkli ışıklandırmaların fotoğrafı çekip sübliminal adı altında paylaştı. Sayın Başkanımızın bu döneme, bu zamana kadar yaptığı konuşmalar ve tavırları açık bir şekilde ortadadır. Oradaki suçlama nedir? 'İşte bu Millet İttifakı'nın yönettiği belediye bu kadar olur' denilmek istenmiştir.  Kimse kusura bakmasın bizim teröristlerle adımız yan yana anılamaz. Bizlerin terörist olmadığını, bizlerin gerçekten vatansever olduğunu bilen halkımız 2019-31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 52 teveccüh göstererek bizi buraya getirdi. Herhalde Bolu halkımız teröristleri başa getirmez doğru mu?" dedi.

"HDP NOKTASINDA SİZİN AYRI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ BİLİYORUZ"

Tahsin Mert Karagöz'ün ardından söz alan AK Partili Burak Balaban ise, birilerinin Tanju Özcan'ın haberi olmadan böyle bir mesaj vermiş olabileceğini düşündüğünü belirterek, "Sayın Tanju Özcan’ın HDP noktasında partisinden  ayrı düşündüğünü biliyoruz burada da defalarca söyledik. Her ne kadar İzzet Baysal Caddesi'nde HDP ile yürüyenler varsa da, Her ne kadar kendi Kongresi'ne HDP İl Başkanı resmi olarak davet edilse de Sayın Başkan ben bu konuda ayrıyım dedi, doğru mu? Doğru. HDP noktasında sizin ayrı düşündüğünüzü  biliyoruz, söylüyoruz. Bakın tekrar söylüyorum gözden kaçmış olabilir, yanlışlıkla ya da birileri Sayın Başkan istemeden gerçekten subliminal mesaj vermiş olabilir. Işıklar noktasında da fikrinizi beyan etmişiz hem ‘boş konuşuyorsunuz’ deniliyor  hem de sonra düzeltilecek diyor. Demek ki bir sıkıntı var ki düzeltiliyor.  Şu anda HDP ile herkesin bir tepkisi var, doğal olarak Burak Balaban’ın da tepkisi var." diye konuştu.

6 yorum yapılmış
  • PisttenAlalim
    25 Aralık 2020 • 23:35
    Bu ne böyle kaç yaşında bu Chpli Rasim Özdemir? Bolu halkına Boş yapmasınlar felen diyor. Bunlar ergen sözleri sayın özdemir ciddiyet ve saygı biraz lütfen. Birde TC ibaresi koyduk gibi popülism söylemler bayatladı. 15 Temmuzda belediyenin önüne bir gelseydiniz belki inanırdık tabela asıyoruz kurtarıyoruz söylemlerinize.
  • Gercek
    26 Aralık 2020 • 01:09
    CHP'nin (Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek) HDP ile ittifak yaptığından ne kadar eminsem, Tanju Özcan'ın HDP-PKK teröristlerine karşı olan milliyetçi duygularından da o kadar eminim.
  • Yazik
    26 Aralık 2020 • 02:01
    Körler, sağırlar...
  • Keskin
    26 Aralık 2020 • 07:14
    Hizmet yapamayanlar birbiri ile uğraşır (bu sözüm bütün belediye meclis üyeleri için) sizlerden kayıkçı kavgası değil hizmet bekliyoruz
  • Burak
    26 Aralık 2020 • 09:35
    Düzgün uslûplu siyasiler yetişmeli artık
  • Aydn
    26 Aralık 2020 • 22:14
    Günü kısır çekişmelerle geçiren sözde Bolu ya hizmet edecek görüntüsü veren bir ekip...zaman geçer siz seçim de yine kapı kapı dolaşır oy dilenirsiniz... Yemezler...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.