VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

25 Aralık 2020

.................

Haber: Mutlu YUCA

Bolu Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Caddesindeki ışıkların terör örgütü PKK’nın paçavrasının renklerine benzetildiği gerekçesiyle yaşanan tepkilere cevap vererek, “Yeşil, beyaz, kırmızı bir araya gelmiş diyorlar. Bir kere yeşil değil turkuaz, ben seçtim o rengi. Oradaki beyaz yukarıdan ışık vurduğu için sarı gibi görünmüş. AK Parti’nin kullandığı renkler turuncu, mavi. O zaman Ermenistan bayrağına bir bakın bakalım. Polemik yaptırtmayın bana. Üç tane ışık bir araya gelmiş diye HDP ile bizi yan yana koymaya çalışıyorsunuz. Herkes herkes ile yan yana gelir ama beni kimse HDP ile yan yana getiremez” dedi.

Bolu Belediyesi Meclisi, COVİD-19 tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar nedeniyle olağanüstü toplandı. İzzet Baysal Caddesi’ne belediye tarafından asılan ışıkların renklerinin terör örgütü PKK’nın renklerine benzetilmesi bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

"YEŞİL DEĞİL TURKUAZ"

Belediye Meclis Toplantısında ışıkların renkleriyle ilgili eleştirilere cevap veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yeşil, beyaz, kırmızı bir araya gelmiş diyorlar. Bir kere yeşil değil turkuaz, ben seçtim o rengi. Oradaki beyaz yukarıdan ışık vurduğu için sarı gibi görünmüş. Bu işlere bu kadar takılmaya gerek yok. Kırmızıda yeşilde benim en sevdiğim renk. PKK’nın paçavrasında bu renkler var diye ben kırmızı giymeyeyim mi, yeşil kazak giymeyeyim mi? Polemik konusu olsun diye söylemiyorum ama AK Parti’nin kullandığı renkler turuncu, mavi. O zaman Ermenistan bayrağına bir bakın bakalım. Renkler ne kadar benziyor dedirtmeyin bana. Oradan onu çıkartmayın. Polemik yaptırtmayın bana” diye konuştu.

“BENİM TERÖR ÖRGÜTÜNE DURUŞUM HER ZAMAN BELLİ”

"Benden HDP yandaşı çıkar mı? Benim çizgim hep belliydi. Ben gizli kapaklı bir adam değilim. 1999 yılında belediye meclis üyesiydim. 2005 yılında ilçe başkanı, 2007 yılında il başkanı oldum. Benim hep terör örgütüne karşı duruşum belliydi.” 

“HERKES HERKESLE YAN YANA GELİR BEN HDP İLE YAN YANA GELMEM”

AK Parti’li meclis üyelerine PKK ile yapılan Oslo görüşmelerini hatırlatan Özcan, şunları söyledi:

“Sizin yetkilileriniz çadır mahkemeleri kurarken, çözüm süreci derken, Kürdistan bayrağıyla Barzani’yi karşılarken ben yine bunlar yanlış diyordum. Üç tane ışık bir araya gelmiş diye HDP ile bizi yan yana koymaya çalışıyorsunuz. Herkes herkes ile yan yana gelir ama beni kimse HDP ile yan yana getiremez. HDP’liler benden nefret ediyor. HDP İl Başkanı benimle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Neymiş 4 bin oyu varmış. Sen Bolu’dan aday çıkartmışsın. Bunlar benim büroma bile gelemezler. Ben HDP’yi siyasal duruşundan ötürü hiçbir zaman siyasi parti olarak görmedim”

3 yorum yapılmış
  • catl
    25 Aralık 2020 • 11:05
    Benim izlediğim ve gördüğüm kadarıyla hdp bu ülkenin başına CIA ajanlarının bela ettiği taşeron bir terör organizasyonudur.
  • Yusuf
    26 Aralık 2020 • 02:45
    Pkk bayrakları
  • Kemalbozolu
    27 Aralık 2020 • 05:07
    Sayın başkanım benim hdp ile bir bağlantım yok diyorsunda sen hdp nin oylarıyla başkan seçilmedinmi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.