VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"İNSANLAR EŞİT YAŞAM HAKLARINA SAHİPTİR"

10 Aralık 2020

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak, "İnsanlar, doğuştan gelen genetik özelliklerine, sosyo-ekonomik durumlarına, kültürel ve toplumsal değerlerine, düşünce biçimlerine, inançlarına ve çok yönlü bireysel farklılıklarına uygun olarak eşit, vazgeçilmez, devredilemez, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler" dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutlayan bir mesaj paylaştı. Vali Ümit, “Devlet ve millet olarak din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın dünyanın her yerinde kimsesizlerin kimsesi olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diyerek; “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilişinin ardından 10 Aralık günü  “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Tüm insanların hürriyet, haysiyet, haklar bakımından eşit doğduğu ve buna göre herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din veya başkaca herhangi bir fark gözetilmeksizin bu beyannamede belirtilen hak ve özgürlüklerden eşit şekilde istifade edebilmeleri ilan edilmiştir. İnsanlar, doğuştan gelen genetik özelliklerine, sosyo-ekonomik durumlarına, kültürel ve toplumsal değerlerine, düşünce biçimlerine, inançlarına ve çok yönlü bireysel farklılıklarına uygun olarak eşit, vazgeçilmez, devredilemez, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler. Ne yazık ki en temel insan hakkı olan yaşama hakkı dahi dünya üzerinde emperyalist güçlerin sömürgecilik anlayışı, yayılma politikaları gibi sebeplerle ihlâl edilmiş ve günümüzde de ihlâl edilmeye devam edilmektedir.

“ŞANLI BİR TARİHİN, YÜCE BİR MİLLETİN VE BÜYÜK BİR MEDENİYETİN MİRASÇILARIYIZ”

Kadim tarihimiz boyunca yedi kıtada farklı isimlerle kurulan tüm Türk Devletleri bulundukları coğrafyalarda farklı kültürlere, farklı dinlere hoşgörü ile yaklaşmış ve insan olmanın verdiği mesuliyetle mazlumların her daim yanında olmuştur. Biz, şanlı bir tarihin, yüce bir milletin ve büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak ecdadımızdan aldığımız bu ilhamla ve Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “En güzel surette olan insan, hem arşın hem de düşüncenin üstündedir.” sözünden hareketle, devlet ve millet olarak din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın dünyanın her yerinde kimsesizlerin kimsesi olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

VALİ ÜMİT BARIŞ VE HUZUR TEMENNİSİNDE BULUNDU

Türkiye Cumhuriyet Devleti, eşitlik, yaşam hakkı, masumiyet karinesi, eğitim hakkı vb. hak ve özgürlüklerden her bir vatandaşımızın eşit şekilde yararlanabilmesi için, bu hak ve özgürlükleri Anayasamızın temel ilkeleri olarak güvence altına almıştır. Ülkemizde olduğu gibi İlimizde de her bir vatandaşımızın temel hak ve özgürlüklerini tam anlamıyla kullanabilmesi, hoşgörü ve huzur ortamı içerisinde hayatlarını idame ettirmeleri için Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımız gerekli hassasiyeti göstererek sorumluluk bilinciyle görevlerini en iyi şekilde yapma gayreti içerisindedirler. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm insanlığa barış ve huzur gelmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.