VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR

5 Aralık 2020

...............................

Siirt'in Eruh ilçesinde 2009 yılında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan jandarma komando er Emrah Temel'in anısı, Bolu'daki ailesi tarafından fotoğrafları ve eşyasıyla donatılan evlerinin odasında yaşatılıyor. Baba Temel, "Oğlumun anısı için oda düzenledik. Özlemimi, hasretimi odada gidermeye çalışıyorum. Onunla dertleşir ve konuşurum. Oğlum için şiirler yazarım. Bazen de mezarının başına gider, orada konuşurum oğlumla. O cevap vermese de bizi dinlemesini iyi biliyor." diye konuştu.

Mudurnu'ya bağlı Taşkesti beldesi Avlunlar köyünde yaşayan Ahmet Temel, 11 yıl önce şehit olan oğlu Emrah Temel'in acısını yüreğinde taşıyor.  Temel, oğlunun anısını yaşatmak için evlerinin bir odasını şehidin fotoğraf ve hatıralarıyla donatmaya karar verdi.  Şehit askerin çocukluk fotoğrafları, askerde giydiği kıyafetler, saati, şehadet haberlerinin yer aldığı gazete kupürleri ve cüzdanı gibi birçok eşyası odada sergileniyor. Temel, Türk bayraklarıyla süslenen odada oğlunun fotoğraflarına ve eşyasına bakarak yüreğindeki tazeliğini koruyan evlat acısını hafifletmeye çalışıyor.

"ONUN ANILARIYLA YAŞIYORUZ"

Ahmet Temel, 2009 yılında vatani görevini yapmak için Siirt'e giden oğlunun 23 günlük askerken teröristlerle girilen çatışmada şehit olduğunu söyledi. Oğlunun anılarıyla yaşadıklarını dile getiren Temel, "Oğlumun anısı için oda düzenledik. Özlemimi, hasretimi odada gidermeye çalışıyorum. Onunla dertleşir ve konuşurum. Oğlum için şiirler yazarım. Bazen de mezarının başına gider, orada konuşurum oğlumla. O cevap vermese de bizi dinlemesini iyi biliyor." diye konuştu. Temel, oğluna ait hatıraları odada sergilediklerini belirterek, "Odada tüm eşyası yer alıyor. Askere gitmeden 15 gün önce nişanlandığında giydiği kıyafetten tutun da çocukken askeri kıyafetle çektirdiği resim bulunuyor." dedi.

"SOL YANIMIZ ACIYOR"

Oğluna büyük özlem duyduğunu belirten Temel, "Sol tarafım tarifi imkansız bir acıyla yanıyor. Bir o kadar da onuru ve gururu var. Bize bu onuru ve gururu yaşattığı için oğluma minnettarız. Şehitlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz." ifadelerini kullandı. Temel, oğlu şehit olduktan sonra askere gitmeden önce bıraktığı notu bulduklarını söyledi.

OĞULLARININ NOTU HÜZNE BOĞDU

Oğlunun yazdığı notta şehit olacağını ifade ettiğini dile getiren Temel, "Notta şu ifadeler yer alıyor: 'Son veda: Selamün aleyküm. Öncelikle bunu yazmamı içimden gelen bir ses söyledi. Bir gün bana bir şey olursa kimse arkamdan ağlamasın, gözyaşı dökmesin. Hepiniz bana hakkınızı helal edin. Ben herkese hakkımı helal ediyorum.' Bu yazıyı oğlum şehit olduktan yaklaşık bir hafta sonra bulduk." şeklinde konuştu.

  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
  • ŞEHİT OĞULLARININ HATIRALARIYLA YAŞIYORLAR
1 yorum yapılmış
  • Hasancokun
    6 Aralık 2020 • 06:21
    Allah mekanını cennet eylesin cenazesine katılmıştım ne çabuk geçiyor zaman ama ateş düştüğü yeri yakıyor o bu vatan uğruna şehit oldu hepimizin bu vatanın evladı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.