VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ

21 Kasım 2020

..................................

Bolu'da hobi amacıyla kaz yetiştiriciliği yapan iki arkadaş, zamanla işi büyüterek çiftlik sahibi oldu. Murat Ünsal,  Mast cinsi damızlık kazlarının olduğunu belirterek, "Kazlar ocak ayında yumurtlayacak, 5-6 ay yumurta verecek. Yumurtalarını kuluçka makinelerinde çıkarıp kaz yavruları elde edeceğiz ve isteyen herkese dağıtacağız." diye konuştu.

İstanbul'dan Mudurnu ilçesine tatil için gelen Murat Ünsal ve Sinan Sözersoy, burada kaz yetiştiren ailelerle tanıştı. Bu işle hobi olarak ilgilenmeye başlayan iki arkadaş, daha sonra Bolu-Mudurnu kara yolunda bulunan ve daha önceden tavuk yetiştirilen çiftliği satın aldı. İki arkadaş, çiftlikteki kümeslerde düzenlemelerle 800 Mast cinsi kaz yetiştirmeye başladı. Murat Ünsal,  Mast cinsi damızlık kazlarının olduğunu belirterek, "Kazlar ocak ayında yumurtlayacak, 5-6 ay yumurta verecek. Yumurtalarını kuluçka makinelerinde çıkarıp kaz yavruları elde edeceğiz ve isteyen herkese dağıtacağız." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE KAZ ETİ ÇOK FAZLA TANINMIYOR"

Yetiştirilen kazların 5 ile 7 kilogram olduğunu anlatan Ünsal, "Biz kazları, arpa, buğday, yulaf ve mısır vererek besliyoruz. Ayrıca hayvanlara yeşil ot ve besin değeri yüksek hasıl veriyoruz. Vitamin değeri çok yüksek bir ton buğday ve arpadan 6 ton elde edip kazları besliyoruz." diye konuştu.  Kaz etinin dünyada önemli yere sahip olduğunu anlatan Ünsal, "Türkiye'mizde çok tanınmıyor. Hem bunu tanıtmak hem de hobi amacıyla başladığımız işi ticari boyuta taşımak, ileriye dönük ihracat yapmak maksadıyla bu işe başladık. Yaklaşık 700-800 anaç kazımız var." dedi.

"İHRACAT YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Ünsal, kaz etinin faydalarına da değinerek, "Kolesterolü çok düşük, insan sağlığına faydalı bir et. Kemik gelişimine faydalı, besin değeri çok yüksek. Yaklaşık 100 gram kaz etinde 56 gram protein var." ifadesini kullandı.Kazın soğuk iklimi sevdiğini vurgulayan Ünsal, "Mudurnu'nun havası da Kars’a yakın. Eksi 40 dereceye dayanıklı bu hayvanlar. Kars'ta kaz yetiştiriciliği meşhur. Biz de Türkiye'nin her yerine 2021 yılında Mudurnu'dan pazarlama yapacağız." diye konuştu. Ünsal, ileride kendi kesimhanelerini kurup ihracat yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

  • HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ
  • HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ
  • HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ
  • HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ
  • HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ
  • HOBİLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜ
2 yorum yapılmış
  • yuksel14
    22 Kasım 2020 • 02:47
    akıllı iş gaz tüyüde iyi para ediyor..
  • Mustafaen
    22 Kasım 2020 • 08:27
    BİZDE KÖY DE KAZ BESLERDİK ÇOK GÜZEL TEMİZ VE SEVİMLİ HAYVANDIR BU KAZLARI GEREDE PANAYIRINA GETİRİP ANNELERİMİZ SATARDI BUNLARIN PARASIYLA KURU ERZAK ALIRLARDI BUN DAN 30 YIL ÖNCE ŞİMDİDE AYNI AMA VÜRÜS NEDENİYLE GEREDE PANAYIRI KURULMADI
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.